ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Sandy Beach: «Κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου» - Καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Βίντεο)Sandy Beach: «Κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου» - Καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις καταγγέλλει ο  Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων (Βίντεο)


Σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σταμάτης Πελάης αναφέρθηκε στα  θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους.

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου παύσης λειτουργίας του ξενοδοχείου ως αποτέλεσμα της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη μισθώτρια και την ιδιοκτήτρια εταιρεία και εξέφρασε φόβους για σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους , τους τουρίστες και τον κερκυραϊκό τουρισμό.
«Οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί των εταιρειών AQUIS και Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ (όπως αυτοί εμφανίζονται στο προσκήνιο) οδηγούν σε αδιέξοδο και πιθανά σε παύση της λειτουργίας του ξενοδοχείου SANDY με σοβαρές συνέπειες για τους εργαζόμενους , τους τουρίστες και τον κερκυραϊκό τουρισμό.

Για άλλη μία φορά όπως προκύπτει και απ την περίπτωση του SANDY το σάπιο οικονομικό – πολιτικό σύστημα επιτρέπει παιγνίδια κερδοφορίας και επιχειρηματικότητας σε βάρος των αναγκών της ζωής των ανθρώπων της βιοπάλης.
Αναφερόμενος και στις δύο εταιρείες δήλωσε: «Αφενός η AQUIS με την συνήθη ασυνέπεια της προκάλεσε την έξωση απ την  Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ ,αφετέρου  η Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ με την προοπτική νέων κερδοφόρων σχεδίων ‘’άρπαξε  απ τα μαλλιά’’ την ευκαιρία που της έδωσε η  AQUIS και με ‘’ακροβασίες’’ προσπερνώντας ακόμη και την δικαστική απόφαση στα τέλη Απριλίου, οδήγησε το ξενοδοχείο σε μία λειτουργία που αναπόφευκτα θα οδηγούσε στην σημερινή εξέλιξη , μετά και την προσφυγή της AQUIS για επανεγκατάσταση, βάζοντας έτσι τους εργαζόμενους σε περιπέτειες.

Σήμερα:

–  Η Αγ. Γεώργιος ΑΞΤΕ οφείλει να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ομαλή εφαρμογή της νομιμότητας και δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία του ξενοδοχείου.

-Η AQUIS επίσης οφείλει να κάνει και αυτή όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε εκτέλεση της δικαστικής  απόφασης χωρίς συνέπειες για εργαζόμενους και τουρίστες και θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου , με συνέπεια στις υποχρεώσεις της. Μέχρι σήμερα καμμιά  από τις δύο πλευρές δεν δείχνει ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».


Οι δύο εταιρείες και το σύστημα που τους επιτρέπει τέτοια δράση είναι απολύτως υπεύθυνοι για την κατάσταση», δήλωσε. Το μήνυμα στους εργαζόμενους της επιχείρησης, είναι να κρατήσουν αποστάσεις και από τις δύο αντιμαχόμενες εταιρείες και να είναι σε ετοιμότητα.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πελάης στάθηκε και στα εργασιακά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων οι οποίοι όπως είπε πολλές φορές εξαντλούνται σωματικά από την πίεση και παθαίνουν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους. Κάλεσε το κράτος να στείλει ελεγκτές ώστε να διαπιστωθεί το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας.

Όσον αφορά στις συμβάσεις, τόνισε ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αποφεύγουν τις συλλογικές συμβάσεις, κάνοντας πρωταθλητισμό στην παραβίαση σχετικά με το ζήτημα αυτό, κάτι για το οποίο όπως είπε αγωνίζεται ο Σύνδεσμος. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι έχουν καταφέρει με τις στάσεις εργασίας να αλλάξουν τον τύπο των συμβάσεων σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και θα συνεχίσουν.

Παλαιό φαινόμενο χαρακτήρισε την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ο Σταμάτης Πελάης. Οι κινητοποιήσεις του Συνδέσμου 16-20 Αυγούστου είχαν όπως είπε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν οι μισθοί που είχαν καθυστερήσει. Τώρα, έχουν ορίσει την 7η Σεπτεμβρίου ως καταληκτική ημερομηνία/ περιθώριο για να μπουν οι μισθοί στους λογαριασμούς των εργαζομένων, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Ζήτησε τέλος από τις ξενοδοχειακές μονάδες να απαντήσουν στον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, όσον αφορά στις συμβάσεις υπαλλήλων έως 25 ετών και τα κριτήρια με τα οποία καθορίζεται το ύψος της αμοιβής τους. 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ