ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Κυριακή 17 Σεπτέμβρη


Εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Κυριακή 17 Σεπτέμβρη

Για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος στις 17 Σεπτέμβρη, οργανώνονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

Ώρα 08:00΄: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.

Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55.

 Ώρα 11:00΄: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος . Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.

Ώρα 11:30΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης από τον   Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Aντ/ρχη Π.Ε-Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφ/κό Διοικητή Λ.Σ, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιόνιων Νήσων. Επίσης από τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων  που εδρεύουν στο νομό και   επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.


Ώρα 18:25΄: Υποστολή Σημαίας, όπως κατά την έπαρση.