ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Κέρκυρα γιόρτασε τον 1ο Ημιμαραθώνιο - ΦΩΤΟ


Η Κέρκυρα γιόρτασε τον 1ο Ημιμαραθώνιο

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 1.200 εγγεγραμμένους δρομείς και 2.000 συνοδευτικά πρόσωπα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Δήμο Κέρκυρας και τον Κερκυραϊκό Γ.Σ., υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΑΙΜS, με τη Συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας.
Αναλυτικά οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν:
ΗΜ: Εγγεγραμμένοι 115 
5 χλμ.: Εγγεγραμμένοι 256
3 χλμ. και 1.000μ.: Εγγεγραμμένοι 
Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και 10δες πολίτες και επισκέπτες, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και αγωνίστηκαν την τελευταία στιγμή.
Ο Ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας, με την πιστοποίηση της διαδρομής του, έχει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS)και θα ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ και της AIMS το 2018 αποτελώντας αθλητικό και τουριστικό προορισμό.
Πλήθος πολιτών καθώς και συμμετεχόντων κατέκλυσαν τη Σπιανάδα και το Λιστόν και έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο και τη διαδρομή των 5χλμ., με επίσης μεγάλη συμμετοχή στα 3χλμ. και στα 1.000μ.. Στα 1.000 μ. οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας! Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, πολίτες , τουρίστες που βρέθηκαν στην Κέρκυρα αλλά και ΑμεΑ έδωσαν δυναμικά το παρόν στην γιορτή.
Την παραμονή του αγώνα Σάββατο 23/09/17 η Τελετή Έναρξης συγκέντρωσε πλήθος κόσμου μπροστά στο Περιστύλιο των Ανακτόρων Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου με το Σύνολο Κρουστών της Παλιάς Φιλαρμονικής , την Δημοτική χορωδία «Δημόδοκος» με τον Ολυμπιακό Ύμνο, τη Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας» και το Νεανικό Συγκρότημα “7-mile limit”, να αποσπούν τα εύσημα για την παρουσία τους.
Στην Τελετή Έναρξης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος, ανακήρυξε και επίσημα Πρεσβευτές της Κέρκυρας για τον Ημιμαραθώνιο τους Κερκυραίους Σύγχρονους Ολυμπιονίκες Σπύρο Γιαννιώτη και Μαρία Γεωργάτου.