ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και για την Κέρκυρα - Ποιοι δρόμοι «κλείνουν»


Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο η Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και για την Κέρκυρα - Ποιοι δρόμοι «κλείνουν»
         
Από τις 16 Σεπτεμβρίου, και για μία εβδομάδα, η Ευρώπη κινείται στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ενός θεσμού που ξεκίνησε το 2002 και έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές κάθε χώρας για να διοργανώσουν δραστηριότητες που θα ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, αλλά και να χαράξουν και να υιοθετήσουν μόνιμα μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των μεταφορών μέσα στις πόλεις.
Πεζοί, ποδηλάτες και λεωφορεία της γραμμής θα κυκλοφορούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της δράσης «Οργάνωση μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κέρκυρας, «Κάθε χρόνο η εκστρατεία επικεντρώνεται σε ένα ειδικό θέμα σχετικό με τη βιώσιμη κινητικότητα. Το θέμα αυτής της χρονιάς είναι «Ισότιμη μετακίνηση: πολιτισμός και πρόοδος» για «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα». Προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς. Οι τεχνολογίες έξυπνης μεταφοράς μπορούν επίσης να διευκολύνουν την κοινή χρήση μετακίνησης. Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τις επιλογές συνεργατικής κινητικότητας που είναι διαθέσιμες για τη μετακίνηση στις πόλεις τους, αλλά και για τη μετακίνηση ανάμεσα σε κωμοπόλεις και πόλεις και σε περιαστικές περιοχές.

Ο Δήμος Κέρκυρας συμμετέχει ενεργά και συμβάλλει στην κατεύθυνση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, διοργανώνοντας τη συμβολική δράση με τίτλο: «Οργάνωση μιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητο» αφήνοντας σε αποκλειστική χρήση πεζών, ποδηλάτων ή μέσων μεταφοράς με το κλείσιμο των οδών:
Σοφ. Δούσμανη, Αγων. Πολυτεχνείου, Λεωφ. Δημοκρατίας (μέχρι διασταύρωση Δεσύλλα), Μητρ. Αθανασίου, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Σαρόκο, Πολ. Κωνσταντά ,Ιουλίας Ανδρεάδη, Ε.Ο Παλ/τσας (έως τις Αλυκές), Εθν. Αντιστάσεως, Ζαβιτσιάνου, Δονζελότ, Αρσενίου.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και θα διαρκέσει από τις 8.00π.μ. έως τις 14.00μ.μ.

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον».