ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Διαμαρτυρία Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 1 μ.μ για το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ


ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο τμημάτων στα ΕΠΑΛ


Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 1 μ.μ διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων για το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛΗ  απόφαση του Υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου στις 21/9/2017 ΚΑΤΑΡΓΕΙ στην Κέρκυρα:

Στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (μοναδικό Εσπερινό, οι μαθητές είναι εργαζόμενοι, άρα αποκλείονται)
Τον τομέα Πληροφορικής στη Β΄ Λυκείου
Την ειδικότητα Υπαλλήλου Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Γ΄ Λυκείου

Στο 2ο ΕΠΑΛ (εξυπηρετεί τους μαθητές του Νότου)
Την ειδικότητα Φυτικής Παραγωγής στη Γ΄ Λυκείου
Την ειδικότητα  Τεχνικός Υπολογιστών και Δικτύων στη Γ΄ Λυκείου

Στο ΕΠΑΛ Κάτω Κορακιάνας (εξυπηρετεί τους μαθητές της Β. Κέρκυρας)
Την ειδικότητα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Γ΄ Λυκείου

Επί της ουσίας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συρρικνώνει την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αυτήν την φορά επιχειρείται να γίνει με χειρουργικό και μεθοδευμένο τρόπο.

1ο Βήμα: Με τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών στα ΕΠΑΛ επιδίωξε να περιορίσει τον αριθμό των τμημάτων και τομέων και να οριοθετήσει τον αριθμό των μαθητών

2ο Βήμα: Στη συνέχεια με τη μη έγκριση των ολιγομελών  επιδιώκει : να καταργήσει τομείς στη Β΄ Λυκείου ,ώστε του χρόνου να μην έχει ειδικότητες στη Γ΄ Λυκείου και στη Δ΄(για το Εσπερινό ΕΠΑΛ ) και στη Γ΄ Λυκείου να συγκεντρώσει τους μαθητές σε μία ειδικότητα ή να τους στείλει σε άλλο ΕΠΑΛ.

3ο Βήμα: Μέχρι και σήμερα  δεν έχουν διανεμηθεί σε εκπαιδευτικούς και μαθητές βιβλία των τομέων και των ειδικοτήτων
Αποτέλεσμα:

 --- συγχωνεύσεις τμημάτων και ειδικοτήτων /  καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων,


--- πλεονάζον προσωπικό, το οποίο σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας θα εξωθηθεί να  «αποδεχτεί» το ρόλο του επόπτη στη μαθητεία,

Τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και  οι εργαζόμενοι  μαθητές στερούνται το δικαίωμα της επιλογής του τομέα και της  ειδικότητας  που επιθυμούν.

Η   κυβέρνηση με την υπογραφή των μνημονίων,  κάνοντας επίκληση στις «υποχρεώσεις» της χώρας προς τους δανειστές προωθεί  όλες τις συντηρητικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Η κυβέρνηση δεν αναγκάζεται να τα κάνει όλα αυτά. Είναι επιλογή της. Γι' αυτό με δικό της αίτημα ζήτησε πέρσι από τον ΟΟΣΑ να επικαιροποιήσει την έκθεσή του για την Εκπαίδευση. Είναι προφανές πως  ο αδύναμος και ευάλωτος κρίκος για την έναρξη αυτής της επίθεσης είναι η  Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Η μη έγκριση ολιγομελών στα ΕΠΑΛ σηματοδοτεί μόνο την αρχή. Το Υπουργείο και η Περιφερειακή Δνση Εκπ/σης προετοιμάζονται για τη μη έγκριση ολιγομελών στη Γενική Παιδεία, στα μαθήματα επιλογής και ξένων γλωσσών και στην Ειδική Αγωγή.

Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους, τους μαθητές, τους γονείς την Τρίτη, 1 μ.μ στην περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης να διεκδικήσουμε δυναμικά:

Το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά σύμφωνα με τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες

Την έγκριση και  λειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων  Επαγγελματικής, Γενικής Εκπαίδευσης, ξενόγλωσσων και επιλογών.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.