ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κινητοποιήσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων Τρίτη 26/9 για μέτρα προστασίας των ανέργων


Κινητοποίηση στις 26 Σεπτέμβρη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ για μέτρα προστασίας των ανέργων


Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, διοργανώνει την Τρίτη 26 Σεπτέμβρη στις 2 μ.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, το κλαδικό Συνδικάτο καλεί στην κινητοποίηση, την ίδια ώρα που θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, ενώ την ίδια μέρα το ΔΣ του Συνδέσμου θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ Κέρκυρας με τα ίδια αιτήματα.

Την πρωτοβουλία της κινητοποίησης στηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ και καλεί τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες με επίκεντρο τα αιτήματα για την προστασία των ανέργων.

Όπως τονίζει, οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για «κοινωνική δικαιοσύνη» και «ανακούφιση» δεν μπορούν να κρύψουν τον εφιαλτικό χειμώνα που περιμένει τους ανέργους και τους απλήρωτους εργάτες. Χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο, που πετιούνται αυτή την περίοδο στην ανεργία, λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μόλις για τρεις μήνες κάθε χρόνο. Στο «ψαλίδισμα» της διάρκειας επιδότησης, που έχουν νομοθετήσει οι κυβερνήσεις, προστίθεται το πρόβλημα των πολύμηνων καθυστερήσεων στην έκδοση του επιδόματος από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία αναφέρει: «Τα παραμύθια για επέκταση της τουριστικής περιόδου δεν μπορούν να κρύψουν την τραγική αλήθεια που αναγκάζει τους εποχικούς συναδέλφους μας να μένουν για μεγάλο διάστημα χωρίς δουλειά, αφού οι ξενοδόχοι και οι μεγαλοεστιάτορες κρατούν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους όσο χρόνο αυτές τους εξασφαλίζουν μεγάλα έσοδα. Το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ έχουν φροντίσει να γίνει η κατάσταση ακόμη πιο ασφυκτική για τις εργατικές οικογένειες. Ελάχιστοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας - φτώχειας, για μόλις τρεις μήνες, κι αυτό με καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 6μηνο.

Έχουμε πολλές φορές αναδείξει ότι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν με εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ το χρόνο, όσο δηλαδή εισπράττει ένας ξενοδόχος από ένα δωμάτιο το μήνα! Έχουμε πολλές φορές αναδείξει την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, των εποχικών εργαζομένων, για τα οποία η κυβέρνηση όχι μόνο σιωπά, αλλά κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, θέλοντας να απαλλαγεί πλήρως από τα ελάχιστα μέτρα που απέμειναν για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους».