ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας την Παρασκευή 29/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση


Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας την Παρασκευή 29/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση

Τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης παρά τα επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης οδηγούν την εκπαιδευτική κοινότητα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Για την Παρασκευή 1μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση καλεί τους καθηγητές η ΕΛΜΕ Κέρκυρας κηρύσσοντας 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
          Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την υπογραφή των "αριστερών" μνημονίων εφαρμόζει την  πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποδεχόμενη τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στην τακτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών στα σχολεία για μια ακόμη χρονιά. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα τα τελευταία δύο χρόνια «ευαγγελίζονταν» 20.000 διορισμούς από τη μια, ενώ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με μεθοδεύσεις (κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, 2πλές,3πλές αναθέσεις, κατάργηση  εργαστηρίων, αύξηση των μαθητών με μαθησιακές στο τμήμα,περιορισμός του αριθμού των μαθητών στην επιλογή της β’ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο) περιορίζονται κατά πολύ οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και άρα οι προσλήψεις αναπληρωτών.

          Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως λίγες μέρες πριν  τη β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών  από πλευράς Υπουργείου και Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης γίνεται συντονισμένη προσπάθεια να καταργηθούν ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ και σε Γυμνάσια και Λύκεια, ώστε να δημιουργηθεί πλεονάζον προσωπικό και να μην γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.

          Η κατάσταση μάλιστα επιδεινώνεται, γιατί με βάση τις τελευταίες αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, με την ενοποίηση κλάδων και τη μείωση ωρών μαθημάτων στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την ενοποίηση ειδικοτήτων, τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα ΕΠΑΛ, την πρόταση για το Νέο Λύκειο, ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων μας, αναπληρωτών,  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση καλύπτοντας πάγιες ανάγκες, οδηγούνται στην ανεργία
          Είναι προφανές πως αυτό που συμβαίνει στο πιο ευάλωτο κομμάτι της εκπαίδευσης, στους αναπληρωτές προοικονομεί τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και των μονίμων. Εκπαιδευτικοί «παντός καιρού», με πολλαπλές αναθέσεις μαθημάτων, με κινητικότητα λόγω των τεχνητών πλεονασμάτων, που κάθε φορά θα επινοούν. Αυτό είναι το εργασιακό μας μέλλον.
          Καλούμε σε ετοιμότητα τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, Η κυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά  προκαλώντας τεχνητούς διαχωρισμούς, με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», ώστε να κερδίσει χρόνο, για να υλοποιήσει αυτά  τα αντιδραστικά μέτρα. 

  Ζητάμε:

 • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών τώρα
 • Να σταματήσουν οι απολύσεις αναπληρωτών
 • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.
 • Να ανακληθεί η εγκύκλιος για την επιλογή της β΄ ξένης γλώσσας στην Α΄ Γυμνασίου
 • Να ανακληθεί η ρύθμιση που αποτρέπει την ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα, στα οποία υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
 • Πλήρη δικαιώματα ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά στους αναπληρωτές
 • Επίδομα ανεργίας για όλους τους αναπληρωτές και όλη την περίοδο της ανεργίας
 • Πρόσληψη αναπληρωτών σε ΟΛΑ τα κενά σε μία φάση ώστε να είναι στα σχολεία την 1η Σεπτεμβρίου. Τοποθέτησή τους με διαφανή και αντικειμενική διαδικασία. Δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης καθώς και δυνατότητα μετακίνησης για σοβαρούς λόγους υγείας.
 • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα.

 • Πλήρη προστασία της κύησης και ακώλυτη χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης στις αναπληρώτριες με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας

 • Ουσιαστική στήριξη της Ειδικής αγωγής –Μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή- Καμία τοποθέτηση χωρίς τυπικά προσόντα και απόσυρση της εγκυκλίου και του ν. 4415/2016–Να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η εγκύκλιος για ίδρυση και λειτουργία τμημάτων ένταξης- Τμήματα ένταξης σε κάθε σχολείο-τα τμήματα ένταξης να λειτουργούν ανεξάρτητα. Καμιά ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην ειδική αγωγή.
·         Έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ , Γυμνασίων και Λυκείων
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη από πολλές ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ σε όλη τη χώρα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και αναπληρωτές, γενικής, τεχνικής και ειδικής αγωγής σε διαμαρτυρία στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης στη 1μ.μ

Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση 12-2μμ