ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καθηγητής τοξικολογίας: Χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να καθαρίσουν οι θάλασσεςΚαθηγητής τοξικολογίας: Χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να καθαρίσουν οι θάλασσες

Ο καθηγητής τοξικολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, Δημήτρης Κουρέτας, με πρωινές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να επανέλθει το οικοσύστημα στην προτέρα κατάσταση, αναφορικά με την ρύπανση στις ακτές της Σαλαμίνας και της Αθηναϊκής ριβιέρας από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου "Αγία ζώνη 2".

«Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια ρύπανση σε κατοικημένη περιοχή. Δεν είναι συχνό να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κουρέτας και συνέχισε:

«Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ελαφρύ ή βαρύ πλάσμα πετρελαίου το οποίο έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αν τις πρώτες ημέρες δεν παρθούν μέτρα, το πετρέλαιο κάθεται κάτω».
«Τέτοιου είδους φαινόμενα χρειάζονται περίπου 3 μήνες μετρήσεων για να ξέρουμε τι θα γίνει», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «Για να επανέλθει το οικοσύστημα στην προτέρα κατάσταση θα πρέπει να περάσουν περίπου δύο χρόνια».

ΠΗΓΗ: enikos.gr