ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο 5ος ΚόρΙσσος Αγώνας Δρόμου και οι νικητές!Ο 5ος ΚόρΙσσος Αγώνας Δρόμου και οι νικητές!


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/9 με.. σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες,  ο 5ος Κόρισσος αγώνας δρόμου στην άμμο, για 5η συνεχόμενη χρονιά στον Νήσο. Την εικόνα των αγώνων φυσικά «έκλεψαν» οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων, που για πρώτη χρονιά συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου στην άμμο 1200μ με πολλές όμορφες στιγμές.


Η οργανωτική επιτροπή της “πρωτοβουλίας ΙσSOS” ευχαρίστησε και τους αθλητές και τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και την συμμετοχή τους.. «σε ένα ιδιαίτερο αγώνα με τεράστιους συμβολισμούς. Ότι ο Ίσσος, αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου οικοσυστήματος της περιοχής Λίμνη Κορισσίων, Χαλικούνας, νησίδες Λαούδια, που χαρακτηρίζεται σαν «περιοχή απείρου κάλους», με δύο κωδικούς NATOURA, αρχαιολογικός χώρος με σπάνια προϊστορικά ευρήματα και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην οικολογική ισορροπία της περιοχής και όλου του νησιού της Κέρκυρας, δεν είναι μέρος που μπαίνει σε διαπραγμάτευση από κανένα ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση. Απαιτεί σεβασμό, προστασία και ανάδειξη σαν τέτοιο μέρος που είναι. Θα αγωνιστούμε ενάντια σε οποιαδήποτε σκέψη ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας….» τονίστηκε και στην έναρξη των αγώνων αλλά και στην τελετή των απονομών.


Οργανωτικά υπήρχε η πρόβλεψη για κάθε τι που θα βοηθούσε την έκβαση τέτοιας εκδήλωσης: Περίπτερα για ίσκιο, οργανωμένες γραμματείες, διάθεση νερού, διαδρομή σηματοδοτημένη για διευκόλυνση των δρομέων, παρουσία ιατρικού επιτελείου, υποστήριξη με υδροδοσία και άλλα απαραίτητα ποτά (ιχνοστοιχεία)Σχετικά με τα αποτελέσματα:

Στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων (1200μ) στα αγόρια πρώτευσε ο Πουλημένος Άγγελος (6:55) με δεύτερο τον Τζίμα Σωτήριο (7:04) και τρίτο τον Πατούνη Ανδρέα(7:07)

Στα κορίτσια πρώτη τερμάτισε η Αγγελική Μιχαλαρέα (8:12), δεύτερη η Πατούνη Ειρήνη (8:17) και Τρίτη η Πουλημένου Σταυρούλα (8:40)

Στην κατηγορία των 7 χλμ για τα Αγόρια κάτω των 18. Πρώτος ήλθε ο Καρβούνης Αγησίλαος (31:31), δεύτερος ο Χειμαριός Αντώνης (32:090 και τρίτος ο Στογιάννος Νίκος (33:42). Στα κορίτσια: πρώτη η Σάρα Μαλάση (πρώτευσε και πέρυσι) με χρόνο 57:27, δεύτερη η Βάρελη Ασημίνα-Ελένη 1:05:46 και Τρίτη η Τσουρούλα Ελένη Σπυριδούλα που τερμάτισε μαζί με την μητέρα της αν και μικρότερη σε ηλικία .

Τέλος στην μεγάλη ηλικιακά κατηγορία ανδρών και γυναικών στα 7 χλμ. Ο ιταλός BALDACCINI ALEX πήρε την πρώτη θέση με χρόνο 28:40, δεύτερος τερμάτισε ο Κάντας Νικόλαος με επίδοση 33:50 και τρίτος van zyl morve από την Νότια Αφρική με χρόνο 33:56.

Στις γυναίκες πρώτευσε η Κερκυραία Καλέντζη Μαρία με χρόνο 33:45 (.. που πρόσφατα συμμετείχε στον μαραθώνιο του Χιούστον και τερμάτισε με τον πολύ καλό χρόνο 3:07:00 !!) Δεύτερη η Gnoato Michele από την Ιταλία με επίδοση 39:27 και Τρίτη η Σατκλίφ Στεφανία με 40:12.

Βραβεύτηκαν επίσης για την συμμετοχή τους, ο μεγαλύτερος αθλητής ο κος Γεράσιμος Πανδής και ο μικρότερος, ο Πελάης Σπύρος .

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, τέλος, σε όσους στήριξαν την εκδήλωση.


Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας των 21 χιλιομέτρων δεν διεξήχθη αφού δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών (6 τουλάχιστον)