ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στον Εισαγγελέα και για το ΔΗΠΕΘΕ μετά την ANION


Μετά την ΑΝΙΟΝ: Στον Εισαγγελέα και για το ΔΗΠΕΘΕ


Ταμειακό έλλειμμα αλλά και ζητήματα διαχείρισης στο ΔΗΠΕΘΕ περιλαμβάνει το πόρισμα του ορκωτού λογιστή που για πολλοστή συνεχόμενη φορά δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, λόγω του προχωρημένου της ώρας…

Η υπόθεση έρχεται στη δημοσιότητα μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών για την ΑΝΙΟΝ. Το θέμα του ΔΗΠΕΘΕ ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά λόγω πληθώρας θεμάτων είχε αναβληθεί. Το αυτό συνέβη και στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου 2017.

Ο έλεγχος αφορά την οικονομική χρήση του 2014, τελευταία χρονιά της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ταμειακό και διαχειριστικό έλλειμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ευρήματα περιλαμβάνεται ο εντοπισμός ταμειακού ελλείμματος μεν, όχι «σοβαρού» δε, αφού είναι λιγότερο από 10.000 ευρώ. Το σοβαρότερο στοιχείο που αναδεικνύεται από το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών είναι η καταγραφή σωρείας ζητημάτων που έχουν να κάνουν με ορθή διαχείριση των οικονομικών του οργανισμού, όπως δαπάνες (αγορές, ταξίδια κλπ) για τα οποία δεν υπάρχουν αποφάσεις του Δ.Σ. για την πραγματοποίησή τους ή και δεν αντιστοιχούν με εγκεκριμένες δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ.

Συνολικά, οι δαπάνες που, αν και υπάρχουν παραστατικά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο, αφορούν ποσά που ξεπερνούν τις 250.000€.

Το Δ.Σ. του οργανισμού έλαβε την απόφαση και έχει ήδη στείλει το πόρισμα τόσο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιλυθεί, μεταξύ άλλων, η αδυναμία κλεισίματος του ισολογισμού του ΔΗΠΕΘΕ για το έτος 2014.

Εν αναμονή της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και γνώση του πορίσματος έχουν λάβει όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Φυσικά τα ευρήματα επιδέχονται εξηγήσεων και ίσως και διορθώσεων, αν και εφόσον η προηγούμενη διοίκηση προσκομίσει (έστω κι εκ των υστέρων) επαρκή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση η δικαιοσύνη είναι εκείνη που θα κρίνει…

Χωρίς διοικητικό

Σημαντικό ζήτημα όμως για τη λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας είναι και η αναπλήρωση μελών στο διοικητικό συμβούλιό του, καθώς μετά από παραιτήσεις μελών και αδυναμία αναπλήρωσης με τα ορισθέντα αναπληρωματικά μέλη, δεν είναι δυνατό να γίνουν συνεδριάσεις, να ληφθούν αποφάσεις και να λειτουργήσει. Τα μέλη ορίζονται ως γνωστό από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι καθυστερήσεις δημιουργούν έντονο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: corfupress.com