ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας: Τα ψέματα του Υπουργού και η αλήθεια των δραματικών ελλείψεων του Νοσοκομείου


Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας: Τα ψέματα του Υπουργού και η αλήθεια των δραματικών ελλείψεων του Νοσοκομείου 

Μια ακόμα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας τον καλούν στο νησί μας με στόχο να δει από κοντά την κατάσταση που υπάρχει επισημαίνοντας ότι «παράγονται πολύ περισσότερα ψέματα από όσα η κοινωνία μας μπορεί να καταναλώσει» 

Αναλυτικά η επιστολή: 

” Είπε ο Υπουργός (Σεπτέμβριος 2017): «στο ΕΣΥ έγιναν από το 2015 μέχρι σήμερα προσλήψεις 9.450 ατόμων εκ των οποίων 5.000 μόνιμου προσωπικού κι αναμένεται και η ολοκλήρωση των προσλήψεων 9.000 ατόμων. Παράλληλα μένει να προκηρυχθούν 1.400 θέσεις γιατρών ενώ το προηγούμενο διάστημα. Έγιναν προσλήψεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ». Δεν γνωρίζουμε πού τοποθετήθηκαν όλα αυτά τα άτομα και εκείνα που εξαγγέλλουν ότι θα προσληφθούν. Γνωρίζουμε ότι το σύνολο των γιατρών στο Νοσοκομείο μας από 83 άτομα που υπηρετούσαν (72 μόνιμοι και 11 επικουρικοί), σήμερα υπηρετούν 77 (56 μόνιμοι και 20 επικουρικοί) σε έναν οργανισμό που προβλέπει 133 θέσεις.. Ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού από 195 άτομα που υπηρετούσαν, σήμερα υπηρετούν 150 μόνιμοι (συν 15 του ΟΑΕΔ οι οποίοι φεύγουν τον Φλεβάρη και 5 επικουρικοί) σε έναν οργανισμό που προβλέπει 420 άτομα.

 Μόνο με δημογραφικούς η Κέρκυρα δικαιούται το 1/100 και κάτι περισσότερο των προσλήψεων που γίνονται πανελλήνια. Ας αφήσουμε την Συνταγματική ρήτρα της νησιωτικότητας του Νομού μας, και τον τετραπλασιασμό τουλάχιστον του πληθυσμού τους θερινούς μήνες.

 Ζητάμε εκείνα που μας ανήκουν. Δεν γνωρίζουμε αν λένε αλήθεια, γιατί ακούμε πολλές προσλήψεις στο χώρο υγείας, αλλά εμείς βλέπουμε μόνο τα πλοία να περνούν! Εκτός αν έχει ο Υπουργός την εντύπωση ή την πληροφόρηση ότι όλα βαίνουν καλώς στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. 

Τελικά παράγονται πολύ περισσότερα ψέματα από όσα η κοινωνία μας μπορεί να καταναλώσει. Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε στην Κέρκυρα, για έναν ειλικρινή διάλογο, όπου θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και ελπίζουμε να δοθούν και να δρομολογηθούν λύσεις για σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την λειτουργία του Νοσοκομείου. Έχουμε να σας πούμε πολλά. Και ενδιαφέροντα”.