ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σε ύφεση οι φωτιές σε Καστανιά και Λάκωνες


Σε ύφεση οι φωτιές σε Καστανιά και Λάκωνες

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Καστανιά και στους Λάκωνες σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στις 15.30 στην Καστανιά Μέσης, πλησίασε κατοικίες αλλά ευτυχώς δεν διέτρεξαν κίνδυνο γιατί έσβησε γρήγορα. Κάηκε περίπου ένα στρέμμα γης. Έρευνα διεξάγεται για τα αίτια από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.

Στο σημείο έσπευσαν, μόλις ξέσπασε η φωτιά μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πεζοπόρα τμήματα, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «η φωτιά πλησιάζει σπίτια».   «Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για να "πιάσουμε" τη φωτιά και να μη κινδυνέψουν κατοικημένες περιοχές» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος.  


Ισχυρός αντίπαλος των πυροσβεστών οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί στο νησί, οι οποίοι εμποδίζουν και την παρέμβαση των εναερίων μέσων στην επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς.   Τη ίδια ώρα όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργακόπουλος, μία νέα φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στην περιοχή Λάκωνες στη Βόρεια Κέρκυρα. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας   (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)