ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Ναυτεργάτες έτοιμοι για απεργία – Τα αιτήματα και η άκαρπη συνάντηση!


Κέρκυρα: Ναυτεργάτες έτοιμοι για απεργία – Τα αιτήματα και η άκαρπη συνάντηση!

Με απεργιακές κινητοποιήσεις φέρεται πως θα απαντήσουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας στο πρώτο «ναυάγιο» των συζητήσεων μεταξύ της ΠΝΟ και της Ένωσης Πορθμείων Εσωτερικού, καθώς όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης, «η πρώτη «άκαρπη» συνάντηση των ομοσπονδιών δεν έφερε «λευκό» καπνό». «Τους ζητήσαμε 3% αύξηση, ελάχιστη αύξηση του χρόνου της μηνιαίας αδείας και, κυρίως όσον αφορά την Κέρκυρα, να τοποθετηθεί ένας επιπλέον μηχανοδηγός και να λειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές με πλοία κλειστού τύπου, εκ των οποίων κάποια δέσανε ήδη στο λιμάνι.

Η απάντηση ήταν ότι αντί για αύξηση μισθού, προβλέπουν μείωση μισθού κατά 2% και μείωση των μηνιαίων υπαρχόντων ημερών αδείας. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, εντός δεκαπέντε ημερών, θα πάμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης.

«Την ίδια ώρα που η αύξηση του τουρισμού έχει φτάσει στο ζενίθ της, την ίδια ώρα που όλος ο τουριστικός κόσμος προσβλέπει στην παράταση της τουριστικής περιόδου, εμείς βρισκόμαστε κάτω από το καθεστώς των απειλών και δεχόμαστε ακόμη ένα πλήγμα στον κλάδο μας» επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βιτουλαδίτης