ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το νερό νεράκι είπαν φέτος οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού!Το νερό νεράκι είπαν φέτος οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού!     

Το πρόβλημα της έλλειψης νερού το βίωσαν, ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τον
 πιο οδυνηρό τρόπο οι χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Το πρόβλημα γίνεται οξύτερο και από την παράλογη και εξοντωτική για τα φτωχότερα λαϊκά  στρώματα απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να υπερδιπλασιάσει τα δημοτικά τέλη!

Χαρακτηριστικό το παρακάτω ρεπορτάζ του Γιάννη Ανδριώτη για την ert.gr με τίτλο: Προβλήματα στην υδροδότηση:

«Εκρηκτικές διαστάσεις πήρε φέτος η έλλειψη νερού στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο και κυρίως σε τουριστικές περιοχές», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Τοπική επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ. «Το πρόβλημα θα γίνει οξύτερο τα επόμενα χρόνια λόγω και της διαφαινόμενης αύξησης  του τουρισμού ενώ χρειάζονται άμεσα δραστικά μέτρα που θα δίνουν λύσεις με προοπτική. Αυτό απαιτεί δαπάνες. Εκτός, συνεχίζει η ανακοίνωση, εάν συνειδητά αφήνουν να οξυνθεί το πρόβλημα προκειμένου ευκολότερα να παραχωρήσουν τη διαχείρισή της ΔΕΥΑΚ και των υδάτινων πόρων σε ιδιώτες».


 Στον πρώην δήμο Αγίου Γεωργίου αλλά και το νότιο συγκρότημα της Κέρκυρας παρουσιάστηκαν κυρίως τα προβλήματα έλλειψης νερού φέτος, δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Α. Φαιτάς ο οποίος υπογράμμισε ότι το ζήτημα έχει δημιουργηθεί λόγω των μειωμένων βροχοπτώσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και λόγω της υπερκατανάλωσης για αρδευτικές εργασίες που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούν το δίκτυο της επιχείρησης.