ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Καββαδίας (Πασά)


Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Καββαδίας (Πασά)

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή στις Αργυράδες, το χωριό που γεννήθηκε, κατοικούσε μόνιμα και αγάπησε προσφέροντας πολλά, ο Καββαδίας Μάκης (Πασά) σε ηλικία 70 χρονών. Ο Μάκης έφυγε νέος παλεύοντας παλικαρίσια με την επάρατη νόσο που τον έπληξε τους τελευταίους μήνες. Δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη, αλλά έμεινε όρθιος, λεβέντης, παλικάρι μέχρι την τελευταία του στιγμή, όπως ήταν σε όλη του τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη, όχι μόνο στην οικογένειά του και τους συγγενείς, αλλά σε όλους όσοι τον ήξεραν σε όλο το νησί μας. Και είναι τόσοι πολλοί αυτοί που τον γνώριζαν και τον αγάπησαν γιατί είχε πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση.
Άνθρωπος της προσφοράς. Αναμείχτηκε με τα κοινά και εκλέχτηκε κοινοτικός σύμβουλος για χρόνια. Ήταν Αντιπρόεδρος στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Ήταν για χρόνια μέλος του ΔΣ του ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυράδων.

Στρατευμένος από μικρός στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες υπερασπίστηκε μέσα από το ΠΑΣΟΚ τα ιδανικά και τις αξίες της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Διετέλεσε για χρόνια Γραμματέας της ΤΟ Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Αργυράδων και μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας υπερασπιζόμενος τις πολιτικές τους ιδέες και απόψεις με σταθερότητα και πάθος μέχρι το τέλος.

Άνθρωπος κοινωνικός συμμετείχε πρώτος - πρώτος σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, σε κάθε εθελοντική δράση σε κάθε έργο κοινής ωφέλειας για τον τόπο. Σε κάθε έργο για το χωριό ο Μάκης είχε τη θετική συμβολή. Από τη διάνοιξη του παλιού γηπέδου, μέχρι τοα πηγάδια και τόσα άλλα …

Άνθρωπος της παρέας είχε φίλους όχι μόνο στις Αργυράδες, αλλά παντού. Ξεχώριζε για το χιούμορ του, τα παρεϊστικα  πειράγματα, με χαρούμενη διάθεση και κέφι. Ήταν πολύ αγαπητός. Δημιούργησε με την αγαπημένη σύζυγό του Λόλα μια εξαιρετική οικογένεια και καμάρωνε τις κόρες, τους γαμπρούς και τα εγγόνια τους. Πολύ καλός ξυλουργός, άσκησε για δεκαετίες το επάγγελμα με ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια.


Η κηδεία του Μάκη έγινε σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 5 μμ στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες. Πολλοί παλιοί συνεργάτες και σύντροφοί του και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, στο Νεκροταφείο Αργυράδων.