ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΚΕ Πιάσανε τα μαχαιροπίρουνα... για το νέο φαγοπότι


ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΚΕ
Πιάσανε τα μαχαιροπίρουνα... για το νέο φαγοπότι


Σύσκεψη στην Κέρκυρα διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στις αρχές της εβδομάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο νησί, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του.

Σε ανακοίνωσή της για τη σύσκεψη αυτή, η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 18/9, λίγες μόνο μέρες μετά τις μπίζνες του Πρωθυπουργού στο νησί μας, την τιμή μας έκαναν και κάποιοι εκ των μεγαλοκαρχαριών του ξενοδοχειακού κεφαλαίου στη συνάντηση - σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

Από το τραπέζι φυσικά δε θα απουσίαζε και το πολιτικό του προσωπικό σε Δήμο Κέρκυρας και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Άλλωστε, είναι ζητούμενο το πώς θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός επιχειρηματιών και Τοπικής Διοίκησης με απώτερο σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη καπιταλιστική ανάπτυξη στον κλάδο του Τουρισμού. Μία ανάπτυξη για ποιον όμως; Πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι φρόντισαν η συζήτηση για την ανάπτυξή τους να μην ταραχθεί από τον εργατόκοσμο του νησιού. Έτσι δημιούργησαν μία νέα πύλη, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο "Imperial", όπου έγινε η συνάντηση, με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις. Εύκολα κανείς αναρωτιέται γιατί θέλουν μακριά τους εργαζόμενους που με βάση τα λεγόμενά τους όλοι μαζί θα μοιραστούμε τη "δίκαιη ανάπτυξη" που εξαγγέλλουν από κοινού οι εργοδότες μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ; Μήπως γιατί τέτοιες συζητήσεις καταλήγουν στη λαϊκή ρήση "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου";

Ας γυρίσουμε στο ερώτημα: Ανάπτυξη για ποιον; Η φετινή τουριστική σεζόν, προσφέρεται για πλήθος συμπερασμάτων απ' τη μεριά των εργαζομένων που ζουν για τα καλά της "ανάπτυξης" και τα οφέλη της. Απ΄ τη μία τα αμύθητα κέρδη που έχουν να λαβαίνουν οι κύριοι του ΣΕΤΕ και από την άλλη καταστρατήγηση της κλαδικής σύμβασης, συμπίεση μισθών, διεύρυνση της κακοπληρωμένης ή απλήρωτης μαθητείας, εξοντωτικά ωράρια -με τα ρεπό και το διάλειμμα να παραπέμπονται για τη δευτέρα παρουσία-. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό έχουν και πάλι μπροστά τους έναν χειμώνα με πετσοκομμένα επιδόματα ανεργίας και το δικό τους δικαίωμα στις διακοπές και την αναψυχή να μην μπορεί πλέον να είναι ούτε σκέψη!!!

Με φιέστες και τραπεζώματα τώρα αποβλέπουν στην περαιτέρω αξιοποίηση του Πολιτισμού και του αγροδιατροφικού τομέα προς όφελος των κερδών τους. Όλα στο όνομα του κέρδους. Ας μην τσιμπάνε όσοι πιστεύουν ότι από το μεγάλο φαγοπότι θα γλείψουν και αυτοί κάνα κόκκαλο. Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν είναι ανάπτυξη για τα λαϊκά στρώματα. Η εργατική τάξη, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών βγαίνουν χαμένοι όταν κερδίζουν οι εκμεταλλευτές τους. Δεν υπάρχει κέρδος και για τις δύο τάξεις. Ακόμη και η προσωρινή ανάκαμψη δεν θα επαναφέρει στο λαό τα όσα χάθηκαν και σε επόμενη φάση θα φέρει νέα, ακόμη πιο οξυμένη κρίση με νέα δεινά.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης ώστε να χτίσουμε μαζί ένα μαχητικό, ταξικό, εργατικό - λαϊκό τείχος αντίστασης που θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτή έρχεται μέσα από την καθημερινή μάχη για την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση όσων μας αξίζουν και όλα αυτά συνδεδεμένα με τον αγώνα για την ανατροπή του συστήματος μέσα στο οποίο ζούμε.

Τους το λέμε και πρέπει να καταλάβουν ότι: Λογαριάζουν ...χωρίς τον ξενοδόχο!!!».