ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ψέμματα, φταίω ΄γω που σ΄ έμαθα


Ψέμματα, φταίω ΄γω που σ΄ έμαθα

Αρθρογράφος: Τάνια

Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Καλώς τους! Το καλοκαίρι τέλειωσε και η στήλη όπως πάντα προσφέρει ένα χρησιμότατο απολογισμό τού τι έγινε όσο λείπατε, εντελώς δωρεάν.

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε. Το κάλυψαν οι καπνοί από τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
Παρακολουθήσαμε τη Νερωνιάδα, σε 24ωρη ζωντανή αναμετάδοση, από τα ιδιωτικά κανάλια. Όπως και να το κάνεις, το φθηνό και φαντεζίστικο θέαμα, ήταν πάντα αγαπημένο των σκουπιδολόγων των ΜΜΕ. Ένα μικρόφωνο, ένας εκφωνητής, μια κάμερα, άντε και ένα βαν, είναι πάντα φθηνότερο από μια εκπομπή, μια σειρά, μια ταινία, όσο σαβούρα κι αν είναι. Η προτροπή βαρετά μόνιμη. «Πείτε μας πώς άρχισε η φωτιά», ή «στείλτε μας φωτογραφίες με το κινητό σας». Ηθοποιοί, οι πάντα πρόθυμοι να «βγουν» στην τηλεόραση και ανταποκριτές, οι περήφανοι για το, τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, κινητό τους τηλέφωνο. Κόστος μηδέν. Α! Και η κάμερα στα μέσα πυρόσβεσης: «Τώρα βλέπετε τα αεροπλάνα Καναντέρ», μια ρίψη και απόσυρση για επισκευές όσες επιτρέπει ο μνημονιακός προϋπολογισμός... «Να και το ελικόπτερο Έρικσον (Ericsson)». Μάθαμε λεπτομερώς τι θαυμαστά πράγ¬ματα κάνει, λες και πρόκειται να το αγοράσουμε και να το παρκάρουμε δίπλα στο... παπάκι. Έριξον, έριξον, μάνα μου, αλλά δεν έσβυσον, παρά μόνο όταν ο στρατηγός Άνεμος έκανε μεγάλες παύσεις...

Συμπεράσματα; 1)«Φέτος κάηκε το 10% των εκτάσεων που κάηκαν το 2009». Συμπέρασμα κυβερνητικό με μπηχτή, καθότι το 2009 κυβερνούσε η ΝΔ. 2) «Ο κόσμος καίγεται και ο πρωθυπουργός κάνει διακοπές». Συμπέρασμα της αντιπολίτευσης με μπηχτή και αυτό, καθότι ο πρωθυπουργός πάντα πιλοτάρει τα Καναντέρ. 3) Ο κρατικός, κυβερνητικός, μηχανισμός ξεδοντιασμένος από τα μνημονιακά επιτεύγματα δεν είναι σε θέση να φυλάξει τα δάση και ούτε χολοσκάει και Θεός φυλάξει μη και πάρει φωτιά κάποιο, από αυτά που απομείνανε. Συμπέρασμα θλιβερό. Που δεν πρέπει να το ανεχτούμε.

Λίγο πριν οι καπνοί σκεπάσουν την τηλεοπτική καλοκαιρινή επικαιρότητα, πήρε μεγάλη δημοσιότητα το «σκάνδαλο» των ψεύτικων ειδήσεων, ή αγγλιστί των φέικ νιουζ ( fake news). Τι είν' τούτο; Τούτο είναι οι αλληλοκατηγορίες, που εκτοξεύονται, ανάμεσα σε αυτούς που χειρίζονται την ενημέρωση ή ακριβέστερα τη χειραγωγούν, σερβίροντάς την όπως τους βολεύει, παγκόσμια. Ναυαρχίδες της παγκόσμιας ενημέρωσης, ηλεκτρονικές και έντυπες, βλέ¬πουν την επιρροή τους στους αναγνώστες τους, να μειώνεται και να αυξάνεται η επιρροή ανώνυμων ή ψευδώνυμων ιστοσελίδων. Και αυτό μεταφράζεται σε χρήμα.

Στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 30/7/2017, σε άρθρο σοβαρού της συντάκτη διαβάσαμε: «Τα (παρα)πολιτικού περιεχομένου fake news, που οργίασαν στον παράλληλο κόσμο του φέισμπουκ, του ίνσταγκραμ και του τουίτερ, συνέβαλαν καθοριστικά, όπως έδειξαν σχετικές έρευνες, να κατακτήσει την προεδρία των ΗΠΑ μια φιγούρα σαν τον Ντόναλντ Τραμπ: Τους τρεις τελευταίους προεκλογικούς μήνες, 8,8 εκατ. χρήστες του φέισμπουκ είδαν ψεύτικες ειδήσεις (το 85% των οποίων ήταν φιλοτραμπικό) και μόνο 7,3 εκατ. είδαν αληθινές».

Το παπικό προνόμιο των παγκόσμιων ναυαρχίδων, στην επιρροή, αμφισβητείται όχι από τίποτα προοδευτικό, αλλά από την αντιδραστική ιντερνετική σαβούρα. Της ανωνυμίας, του  χοντροκομμένου ψέματος, που ωστόσο έχει τον ίδιο σκοπό. Την προβολή αντιδραστικής, σκοταδιστικής πολιτικής και αντιδραστικών πολιτικών κέντρων.

Διαμαρτύρονται τώρα, οι μέχρι σήμερα ναυαρχίδες, αυτές που το ψέμα ήταν το καθημερινό τους ψωμοτύρι. Οι πρώτες διδάξασες της ψευδολογίας. Οι επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο στο όνομα της εξαγωγής της «δημοκρατίας», τα χημικά του Σαντάμ, η διάλυση ολόκληρων κρατών στη Μέση Ανατολή, τα πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, η παγκόσμια λιτότητα, υποστηρίχτηκαν με κυκεώνες ψεμάτων. Αυτά δεν ήταν  φέικ νιούζ.  Ήταν οι κατασκευασμένες «αλήθειες» που τότε βόλευαν όλα τα μέρη, που ήταν ενωμένα στην καταστολή και το ματοκύλισμα των λαών. Η γιγαντιαία οικονομική κρίση που δέρνει όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, αναποδογύρισε στο σκηνικό. Τα νεφελίμ και τα ούφο, διατηρούν αναλλοίωτη την αλήθεια τους.

Ας μη διαμαρτύρονται. Αυτές έμαθαν τους κακούς μαθητές του ίντερνετ να λένε ξεδιάντροπα ψέματα.

Δικό τους το τραγουδάκι: «Ψέμματα, ψέμματα, φταίω 'γω που σ' έμαθα,/ να περπατάς στη γειτονιά,/ να λες πως μ' αγαπάς».