ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ο «Χρυσός Σεπτέμβρης» στην Κέρκυρα


Ο «Χρυσός Σεπτέμβρης» στην Κέρκυρα

Η εκδήλωση "Χρυσός Σεπτέμβρης" στην Κέρκυρα διοργανώνεται από τον Σύλλογο "Φάρος Ζωής". Στο πλαίσιό της, "Χρυσό" έγινε το Λιστόν από τη Δευτέρα (11/9) το απόγευμα και θα παραμείνει έως το τέλος της εκδήλωσης. Όπως ανακοίνωσε ο "Φάρος Ζωής" με ανάρτηση του στη σελίδα του στα Μέσα Μαζικής Δικτύωσης.
Για άλλη μια χρονιά φωτίσαμε το Λιστόν χρυσό ως φόρο τιμής για τα παιδιά που νόσησαν με καρκίνο , δοκιμάστηκαν , έδειξαν απίστευτη δύναμη , υπομονή , κουράγιο και πάντα με το χαμόγελο!! Γι' αυτά τα παιδιά και όσα συνεχίζουν και δίνουν μάχη , γίνεται η Παγκόσμια Εκστρατεία του Χρυσού Σεπτέμβρη.

Να γίνει ο Μήνας αυτός επίσημος μήνας για τον καρκίνο της παιδικής Ηλικίας. Θα παραμείνει χρυσό μέχρι το τέλος της εκδήλωσης
Παράλληλα και μέσα από τον αγώνα αυτών των μαχητών ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να καταλάβουμε την σημαντικότητα να γίνουμε Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στις 19.30. Μαζί δυο άνθρωποι που οι Κερκυραίοι έχουν αγαπήσει μέσα από τις παραστάσεις τους και όχι μόνο. Η αγαπημένη κα Κάρμεν Ρουγγέρη και ο δικός μας Πέτρος Γάλλιας θα αφηγηθούν ένα από τα παραμύθια της !!

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τον Δήμο Κέρκυρας και τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού που σήμερα το πρωί άλλαξαν όλες τις λάμπες του λιστόν !!"
Η Κέρκυρα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που για 4η συνεχή χρονιά δηλώνει παρούσα και ενώνεται με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου για να περάσει το μήνυμα, ότι αυτός ο μήνας πρέπει να καθιερωθεί Παγκόσμια ο μήνας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας.

Ο Χρυσός Σεπτέμβρης είναι μια παγκόσμια εκστρατεία που ξεκίνησε το 2012 από τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής από γονείς που τα παιδιά τους πάλεψαν και παλεύουν με τον καρκίνο. Σκοπός τους η Ενημέρωση ,η Αφύπνιση ,η ευαισθητοποίηση του κόσμου να συνεχιστούν οι έρευνες από τα μεγάλα ογκολογικά ερευνητικά κέντρα, μιας και μόνο το 4% του προϋπολογισμού πηγαίνει για την ερεύνα του καρκίνου.

Μέσα από τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις φωτίζουν τα μεγάλα ιστορικά μνημεία της κάθε πολιτείας στο χρώμα του χρυσού, φορούν χρυσές κορδέλες και ενισχύουν οικονομικά τα ερευνητικά κέντρα


Δυστυχώς ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι η πρώτη νόσος που τα παιδιά χάνουν την μάχη. Σύμφωνα με τον St Baldrick Foundation κάθε 3 λεπτά κάποιοι γονείς ανά τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή στιγμή της ζωής τους ακούγοντας τον γιατρό να λέει «το Παιδί σας...έχει καρκίνο»