ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας στην Κέρκυρα παζαρεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων

 

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας στην Κέρκυρα παζαρεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων

·         Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Σαρόκο
Αύριο στο νησί μας θα βρίσκονται ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας για να παζαρέψει τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων με τον Ιταλό ομόλογό του κ. Τζεντιλόνι.
Να σημάνει ξεσηκωμός.
Όταν λένε ότι η ανάπτυξη που έρχεται θα είναι για όλους λένε ψέματα, μας κοροϊδεύουν. Αυτό το ξέρουν καλά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που λιποθυμούν στα ξενοδοχεία από την εντατικοποίηση ενώ την ίδια ώρα τα κέρδη από τον τουρισμό κάθε χρόνο σπάνε ρεκόρ αυξήσεων, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι που βάζουν λουκέτο, το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι.
Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας. Κλείνουν τις συμφωνίες τους, όπως για παράδειγμα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από την ΕΛ.ΠΕ., τη γαλλική TOTAL και την ιταλική EDISON. Διόλου τυχαίες λοιπόν οι συναντήσεις με Μακρόν και Τζεντιλόνι.
Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη γιατί εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον κοινό με τους εκμεταλλευτές τους ούτε στην ειρήνη ούτε στους πολέμους τους.
Τώρα ο εργαζόμενος λαός να δώσει τη δική του απάντηση.
Ρεαλισμός του σήμερα είναι η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών. Οι δυνατότητες της επιστήμης σήμερα στον 21ο αιώνα υπάρχουν ώστε κανείς άνθρωπος να μην πεινάει, να έχει σπίτι και δουλειά αρκεί να βγει από τη μέση το εμπόδιο που λέγεται κέρδος – καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, αρκεί την εξουσία να την πάρουν αυτοί που σήμερα παράγουν τον πλούτο.
Πολλές φορές μας λένε έχετε δίκιο αλλά και με τους αγώνες τι θα γίνει; Σ’ αυτούς απαντάμε: Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει πραγματικό φως στο τούνελ για τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Υπάρχει λύση, αν η εργατική τάξη ισχυροποιήσει, ανασυντάξει το κίνημα της, δυναμώσει την πάλη της ενάντια σε αυτούς που μας κάνουν τη ζωή μαύρη, ενάντια στους επιχειρηματίες και τα κόμματά της.

Όλοι λοιπόν αύριο στις 7μμ στο Σαρόκο στο κάλεσμα των ταξικών σωματείων.