ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία μαθητών και καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ ΚέρκυραςΚαταγγελία μαθητών και καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας 

Καταργούνται 2 βραβευμένα τμήματα στο εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας, επειδή έχουν εγγραφεί 7 και 5 μαθητές αντίστοιχα αντί των 10 που προβλέπεται ανά τμήμα, όπως καταγγέλουν στον Real fm 97,8 μαθητές και καθηγητές του Σχολείου.

Ζητούν την αναίρεση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας πως δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς είναι αδύνατον να αναζητήσουν εναλλακτική στην ηπειρωτική χώρα , διαμένοντας στο νησί.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας είναι ένα βραβευμένο σχολείο, το οποίο μόλις πέρσι πήρε το Α’ Βραβείο στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, για την δημιουργία τη ρομποτικής εφαρμογής για άτομα με ειδικές ανάγκες, e-move.

Το βραβείο απέσπασε η Β’ τάξη του τομέα Πληροφορικής του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας. Το διαγωνισμό διοργάνωσε μεταξύ άλλων φορέων η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο οποίος ήταν και υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας!

Τα παιδιά της ίδιας τάξης συμμετείχαν στην οργάνωση και δημιουργία του CorfuPedia, ενός project που την προηγούμενη χρονιά 2016-17 πήρε το Αργυρό Βραβείο στα Educational Business Awards, στην κατηγορία Ψηφιακή Εκπαίδευση, στην Αθήνα. Ενός project που ήταν αναγνωρισμένο από τη Wikipedia και μερικώς χρηματοδοτούμενο από Wikimedia Foundation.