ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου


Κέρκυρα: Οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε ομόφωνο ψήφισμα κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο με το οποίο ζητάει, ενόψει της κατάρτισης και ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τρόπο τέτοιο που θα καλύπτει τις ανάγκες της, λαμβανομένης υπόψη της νησιωτικότητας της περιφέρειας. Η συζήτηση που απασχόλησε το Σώμα, με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε ο κ. Σπ. Σπύρου. Η συνεδρίαση του Π.Σ. πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ιθάκη. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης τέθηκαν τα προβλήματα του νησιού της Ιθάκης τόσο από τις τοποθετήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Καλούδη και Θόδωρου Γουλή όσο και από την πλευρά του Περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου. Ακούμε τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστο Μωραίτη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σπύρο Σπύρου

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ενταθούν οι ρυθμοί των εργασιών που πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων και του πεζοδρομίου της παραλιακής οδού Γαρίτσας στην Κέρκυρα. Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ληφθούν μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της έκτασης των εργασιών ,για την ασφάλεια και την ορθή ανάπτυξη του εργοταξιακού χώρου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:
Κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας από το ύψος του ΝΑΟΚ μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αλ. Δεσύλλα.
Αντιδρόμηση του ελεύθερου ρεύματος κυκλοφορίας ως άνοδος με κατεύθυνση προς την πλατεία.
Η αρχή των εργασιών θα είναι στο τέλος Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ψήφισε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Οργανισμού Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι προηγήθηκε εξαντλητικός διάλογος με τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους εργαζόμενους. Επίσης είπε ότι με την ψήφιση του Οργανισμού θα ανοίξει ο δρόμος μέσω της κινητικότητας να έρθει προσωπικό στην ΠΙΝ, από άλλους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη