ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κάτοικοι της πόλης: Πρώτα η στάθμευση, αλλιώς δε συζητάμε


Κέρκυρα: Πρώτα η στάθμευση, ζητούν οι μόνιμοι κάτοικοι παλιάς πόλης

Δεν συνεχίζουν τη συζήτηση με τη Δημοτική αρχή οι Σύλλογοι των κατοίκων της παλιάς πόλης, με αντικείμενο τον Κανονισμό Αστικής Λειτουργίας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Σπύρος Κασίμης Πρόεδρος του συλλόγου των κατοίκων της Πόρτα Ρεμούντα, θεωρούν ότι η Δημοτική αρχή τους έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο τροποποίησης του Κανονισμού.
Άλλωστε, σημείωσε, στην συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, ο Αντιδήμαρχος Άρης Μπαλής που εκπροσώπησε το Δήμο τους είπε ότι απλά τους ενημερώνει. Ο κος Κασίμης δήλωσε ότι ούτε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρόκειται να παραστούν αν δεν τεθεί σε προτεραιότητα το θέμα της εξασφάλισης θέσεων στάθμευσης των μονίμων κατοίκων, το οποίο θεωρούν πρoτεραιότητα σε αντίθεση με τη Δημοτική αρχή η οποία θέλει να ρυθμίσει τα θέματα των κοινόχρηστων χώρων, τοποθέτησης εμπορευμάτων, τραπεζοκαθίσματα, τέντες, προσόψεις κτηρίων κλπ.

 Οι κάτοικοι όμως έχουν καταθέσει προτάσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τη συνάντηση με το Δήμαρχο στην οποία έχουν προτείνει με ακρίβεια ποιοί δρόμοι και ποιές περιοχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης των μονίμων κατοίκων. Επίσης η πρόταση περιλαμβάνει πρόβλεψη για ένα και μόνο αυτοκίνητο ανά οικογένεια.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη