ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ιατρικός Σύλλογος: Αναγκαίος ο εμβολιασμός λόγω αύξηση κρουσμάτων ιλαράςΝα επικοινωνήσουν με το θεράποντα παιδίατρο καλεί τους γονείς ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα και της προτροπής για άμεσο εμβολιασμό των παιδιών.

Όπως υπογραμμίζει ο Ι.Σ.Κ., η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας το τελευταίο τετράμηνο οδήγησε  την  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στην παρακάτω απόφαση:
-Συστήνει άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (MMR) των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
-Συστήνει να γίνεται η πρώτη δόση του εμβολίου MMR σε ηλικία 12 μηνών και η δεύτερη δόση τρεις μήνες μετά.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας είχε έγκαιρα επισημάνει με δελτίο τύπου τον κίνδυνο επέκτασης στη χώρα μας της επιδημίας ιλαράς που πλήττει την υπόλοιπη Ευρώπη. Συνιστά  συμμόρφωση με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, χωρίς πανικό αλλά με συνέπεια. Οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με τον θεράποντα γιατρό τους ή με τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας για διευκρινήσεις και προγραμματισμό εμβολιασμού όπου χρειάζεται. Για μία ακόμη φορά, υπερτονίζεται η αναγκαιότητα των εμβολιασμών για την προστασία της δημόσιας υγείας και ο τεράστιος κίνδυνος επιδημιών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.