ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Fraport: Ζητάει αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Fraport: Ζητάει αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα πήραν που τα πήραν μισοτιμής τα 14 αεροδρόμια, ξεπούλησαν που ξεπούλησαν δημόσια περιουσία και υποδομές μεγάλης σημασίας για τον λαό και τη χώρα τώρα ζητάνε και 70 εκατομμύρια ευρώ οι Γερμανοί της Fraport!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, η Fraport είναι δυσαρεστημένη με την ελληνική κυβέρνηση και θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης, που δημιουργούν θέματα ασφαλείας.

Αποζημίωση ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να ζητήσει η γερμανική εταιρία Fraport από την ελληνική κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, η εταιρία φέρεται να είναι δυσαρεστημένη με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα αεροδρόμια και αναμένεται να κάνει χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε με την Ελλάδα.Το συμβόλαιο της δίνει την δυνατότητα να ζητήσει αποζημίωση σε τέτοια περίπτωση. ΠΙο αναλυτικά, η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την ενεργοποίηση ειδικής ρήτρας σε περίπτωση που η αξία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ως περιουσιακών στοιχείων, έχει υποβαθμιστεί σημαντικά την στιγμή της ανάληψής τους σε σχέση με την ημερομηνία υποβολής οικονομικής προσφοράς.Η αυτοψία της εταιρείας αποκάλυψε μεγάλο αριθμό σπασμένων θυρών, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις στα μέσα πυρόσβεσης που δημιουργούν θέματα ασφάλειας.


Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, σε πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Άκτιο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:*βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
* αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
* τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά.