ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συμβασιούχοι, ΔΗΠΕΘΕ και Life στο Δημοτικό ΣυμβούλιοΚέρκυρα: Συμβασιούχοι, ΔΗΠΕΘΕ και Life στο Δημοτικό Συμβούλιο

 
Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για την απασχόληση προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4479/2017, για λόγους δημόσιας υγείας ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινή έκτακτη συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας.
Ο κ. Νικολούζος ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για διασφάλιση της εργασιακής συνέχειας των 117 συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι εντάσσονταν στο σύνολο των συμβασιούχων όλης της χώρας που δεν μπορούσαν να πληρωθούν μετά τη γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το πρόβλημα, όπως είπε, ήλθε να θεραπεύσει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι αυτοί αφού λυθεί η σύμβασή τους, ξαναπροσλαμβάνονται έως τον Μάρτιο του 2018 προκειμένου να καλύψουν τις επιτακτικές ανάγκες καθαριότητας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας που επιβάλει ο νόμος. Παράλληλα, έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκηρυχθεί προκειμένου να καλυφθούν μόνιμες θέσεις στη καθαριότητα. Η προϋπηρεσία τους, θα ληφθεί υπόψη και θα τους δώσει επιπλέον μόρια που θα αντιστοιχούν στο χρόνο εργασίας τους.
Το θέμα υπερψηφίστηκε από το σύνολο των παρατάξεων, ωστόσο η κυρία Υδραίου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο εφόσον οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται κανονικά στις θέσεις τους, παρατηρείται δυστοκία στην αποκομιδή απορριμμάτων, ιδιαιτέρως το Βορά. Ο κ. Νικολούζος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα με τον εξοπλισμό και τα οχήματα καθαριότητας. Δεν απέκλεισε μάλιστα κατά τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, η αποκομιδή στο Βορά να δοθεί σε ιδιώτη ώστε να μπορέσει να γίνει καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος εξοπλισμού.
Ο κ. Χάρης Μάστορας, τόνισε ότι η ΛΑΣΥ θα υπερψηφίσει την απόφαση βασιζόμενη στις διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι δεν θα αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των συμβασιούχων, ότι θα πριμοδοτηθούν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ότι ο Δήμος θα διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό στο σύνολο των υπηρεσιών του.

ΔΗΠΕΘΕ

Στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του ΔΗΠΕΘΕΚ προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος πρότεινε στη θέση της κυρίας Μάστορα και του κ. Κόκαλη, τον Δημοτικό Σύμβουλιο Σταμάτη Απέργη και ως λαϊκό μέλος την Λιάνα Τσιρίδου ενώ οι παρατάξεις Υδραίου και Τρεπεκλή πρότειναν ως λαϊκό μέλος τον Παντελή Κοντό στη θέση της Ρόζας Πουλημένου. Τη θέση του παραιτηθέντος Νίκου Καλόγερου ανέλαβε η Μερόπη Υδραίου.

LIFE

Προ ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η κατάθεση πρότασης του Δήμου για ένταξη στο πρόγραμμα Life/Natura που αφορά την προστασία και την ανάδειξη των περιοχών του Ίσσου και της λίμνης Αντινιώτη.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός του Δήμου, η Περιφέρεια, το ΕΛΚΕΘΕ, η Ορνιθολογική και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος