ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το Σάββατο (14/10) στην Κέρκυρα ο Υπουργός Παιδείας Κ. ΓαβρόγλουΤο Σάββατο (14/10) στην Κέρκυρα ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Στην Κέρκυρα αναμένεται το Σαββάτο ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ο οποίος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια, και στην εκδήλωση για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία.
Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου θα έχουν το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειος Χρυσικόπουλος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου ενώ στις 13:30 θα ακολουθήσει ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.
Ο Υπουργός Παιδείας θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου Καποδίστρια, μαζί βέβαια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Είναι γνωστό ότι στην Κέρκυρα αναμένεται να βρεθεί στις 15 Οκτωβρίου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που θα διεξαχθούν για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, στη γενέτειρα, αλλά και τόπο ενταφιασμού του, την Κέρκυρα.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της πολιτικής και ιστορικής σημασίας του έργου και της δράσης του Ι. Καποδίστρια, αλλά και η οφειλόμενη τιμή της Κέρκυρας στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αναγγελθέν πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στις 11.00 το πρωί στο τρισάγιο και κατόπιν στο προσκύνημα στον τάφο του Ι. Καποδίστρια, στην Ιερά Μονή της Πλατυτέρας.


Κατόπιν θα εγκαινιάσει το Μουσείο Καποδίστρια, ενώ το απόγευμα θα δώσει το παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου θα μιλήσει ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος-Ιωάννης Μεταξάς, με θέμα: «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η άλλη Ευρώπη». Θα ακολουθήσει εκδήλωση «από το θεατρικό αναλόγιο της Ναταλίας Καποδίστρια» με τίτλο «συνομιλία του Κυβερνήτου με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη».