ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

3 ή 4 Δήμοι στην Κέρκυρα;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ. Παλαιότερη πρόταση

3 ή 4 Δήμοι στην Κέρκυρα;

Επανέρχεται το θέμα της διάσπασης των μεγάλων Δήμων. Κατά κοινή ομολογία ο «Καλλικράτης» έχει προκαλέσει ουκ ολίγα προβλήματα γενικότερα και ειδικότερα στην Κέρκυρα. Ένας δήμος μαμούθ, απρόσωποι μηχανισμοί  που περιθωριοποιούν τους πολίτες υπέρ των κομματικών μηχανισμών που ευτελίζουν κάθε έννοια αυτοδιοίκησης. Μια αυτοδιοίκηση που αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους.

Καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόβλημα δεν είναι κυρίως χωροταξικό. Και αναφερόμαστε σε αυτό με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία 3 ή 4 Δήμων στην Κέρκυρα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μ. Μοσχάτ για την ert.gr  «συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του Άγγελου Γκόγκογλου μέλους της ΚΕ του κόμματος, με βασικό θέμα τις αλλαγές στην ΤΑ. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Τάσος Τόμπρος επανέλαβε τη θέση της Ν.Ε. για 3 ή 4 δήμους στην Κέρκυρα καθώς, όπως είπε, είναι διαφορετικά τα προβλήματα της πόλης  και διαφορετικά τα θέματα που απασχολούν την περιφέρεια του νησιού. Η Κέρκυρα, όπως υπογράμμισε χρειάζεται ένα νέο χωροταξικό ενώ και η κυβέρνηση έχει τον ίδιο προβληματισμό.»