ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χωρίς πλοία Τρίτη 31-10 έως Πέμπτη 02-11Χωρίς  πλοία Τρίτη 31-10 έως Πέμπτη 02-11


Μια προαναγγελθείσα 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης καθορίστηκε από το Σωματείο Ναυτεργατών "Ο Άγιος Σπυρίδων", για την Τρίτη 31-10 στις 06.00 έως την Πέμπτη 02-11 στις 06.00.

Πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της χώρας που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας αναδεικνύουν και παλεύουν και για τα ειδικότερα προβλήματά τους. Στην απεργία συμμετέχουν τα πληρώματα πορθμείων στις γραμμές Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας- Λευκίμμης- Παξών.

Δελτίο τύπου :

"Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του 35λέπτου που εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στη γραμμή Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα. Θεωρούμε αναγκαία και απαραίτητη την ωριαία διακοπή για την ουσιαστική σίτιση- ανάπαυση των πληρωμάτων ώστε να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους που εκτελούνται υπό αντίξοες συνθήκες και περιστάσεις.

 Απαιτούμε την υπογραφή ΣΣΕ με αύξηση 3% στους μισθούς των πληρωμάτων που κατά εκτίμησή μας, κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη από το γεγονός ότι η υπερβολική αύξηση τιμών στα βασικά είδη διατροφής και αύξηση γενικά του κόστους ζωής των εργαζομένων έχει ως συνέπεια τη σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των αποδοχών μας.

Να καταβάλλεται στα πληρώματα επιπλέον αμοιβή για όσες ώρες εργασίας περιλαμβάνονται στο νυχτερινό ωράριο. Να αναφέρεται γραπτώς ότι τις ημέρες αργίας, το Σάββατο και την Κυριακή, η απασχόληση να είναι συνεχής και να μην επιδέχεται διακοπή.

Να αναφέρεται ρητά ότι η τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας θα είναι σε ισχύ, αν κατά την ημερομηνία λήξης της δεν έχει υπογραφεί νέα.

Θεωρούμε αναγκαία στα πλοία ανοιχτού τύπου με πλήρωμα μηχανοστασίου στους δυο μηχανικούς να προστεθεί και ένας μαθητευόμενος μηχανής.

Να στελεχωθούν τα κυλικεία των πλοίων ανοιχτού τύπου κατά τη θερινή περίοδο με ένα άτομο επιπλέον πέρα από την υπάρχουσα οργανική σύνθεση.

Απαιτούμε επίσης την αλλαγή του νόμου περί ακινησιών πλοίων ανοιχτού ή κλειστού τύπου και επάνδρωση των πλοίων στις ακινησίες για συντήρηση κουβέρτας και μηχανοστασίου."

Τέλος, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς, τους εμπλεκόμενους και τους πλοιοκτήτες να απαντήσουν εγγράφως και να επιλύσουν άμεσα τα αιτήματά τους.