ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το ΝΤ Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας στηρίζει ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων


Το ΝΤ Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας στηρίζει ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων

Ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους αγώνες της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ένωσης Γονέων Κέρκυρας που μαζί με τους μαθητές και τους εργαζόμενους του νησιού διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και προσπαθούν να υπερασπιστούν τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Έτσι, καλεί, μετά από ομόφωνη απόφασής της, τους εργαζόμενους στο δημόσιο στην Κέρκυρα, σε τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, από 11:00 έως 14:00.

Καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που προγραμμάτισε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στα Λύκεια στις 12:00.Το κείμενο της ΑΔΕΔΥ

Στις 30 Οκτώβρη όλοι στη συγκέντρωση 12.00μ.μ στα Γενικά Λύκεια

Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη και μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στην εκπαίδευση  πολλαπλασιάζονται. Περικοπές τμημάτων σε ΕΠΑΛ-ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ, περικοπές τεχνηέντως των ξενόγλωσσων τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου, σχολικές αίθουσες των 27 μαθητών ακόμα και σε τμήματα προσανατολισμού, χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα, ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες.

Στην Κέρκυρα, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι  περικοπές στα ολιγομελή τμήματα είναι μεγάλες. Στα ΕΠΑΛ εξαναγκάζουν μαθητές ή να επιλέξουν άλλο σχολείο ή να σταματήσουν τη φοίτησή τους. Σε Γυμνάσια περικόπτουν τμήματα και στοιβάζουν τους μαθητές σε 27αρια τμήματα (για να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα! όπως είπε και ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα). Περιφερειακά σχολεία καρατομούνται στο όνομα της εξοικονόμησης προσωπικού, ακόμα και αν οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολλές. Και όλα αυτά σε ένα νησί, το οποίο κατατάσσεται στην τελευταία θέση σχετικά με τις σχολικές υποδομές.

Στις 30 Οκτώβρη μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα.

Εκπαιδευτικοί – Μαθητές – Γονείς διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, το οποίο στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με υποκατώτατους μισθούς των 300 ευρώ.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο, ενάντια στις επιταγές των δανειστών και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, τις οποίες έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση.

Ο αγώνας είναι κοινός

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας στις 30/10 (11:00-14:00) και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στις 12 μ.μ. στα Γενικά Λύκεια.