ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δεμένα τα καράβια Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία


Δεμένα τα καράβια Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία
ναυτεργατών
 

Καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία των ναυτεργατών της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να παραμείνουν δεμένα τα πλοία ανοιχτού και κλειστού τύπου, στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία και αύριο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και τις επόμενες ημέρες.

Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά και τις άκαρπες συναντήσεις των σωματείων τους με τους πλοιοκτήτες, αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Βασικό αίτημα των απεργών είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αύξηση 3% στους μισθούς των πληρωμάτων.

Επίσης, οι ναυτεργάτες ζητούν να επέλθουν τροποποιήσεις και αλλαγές ενόψει της επικείμενης υπογραφής της συλλογικής σύμβασης πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού, απαιτούν την άμεση κατάργηση του 35λέπτου που εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και την καταβολή στα πληρώματα επιπλέον αμοιβής για όσες ώρες εργασίας περιλαμβάνονται στο νυκτερινό ωράριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γραμματέας του σωματείου Θόδωρος Χρυσικόπουλος επεσήμανε ότι θα συνεχιστούν οι επαφές των ναυτεραγωτών με το υπουργείο και τους πλοιοκτήτες για την εξεύρεση λύσης ενώ επεσήμανε ότι για τις έκτακτες περιπτώσεις έχει οριστεί το ανάλογο πλήρωμα ασφαλείας.