ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έντονη διαμαρτυρία στην Περιφέρεια: «Εδώ θα γίνει της Λευκίμμης!» (Φωτογραφίες - BINTEO)


Έντονη διαμαρτυρία στην Περιφέρεια: «Εδώ θα γίνει της Λευκίμμης!» (Φωτογραφίες - BINTEO)

Σήμερα, Τρίτη 10/10 το μεσημέρι στην Περιφέρεια έγινε η παρουσίαση της μελέτης-έρευνας της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ σχετικά με τις υδρογεωλογικές συνθήκες στην περιοχή των ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης, εν μέσω αντιδράσεων των κατοίκων της Λευκίμμης που βρίσκονται εκεί και θέλουν να συμμετέχουν στην σύσκεψη και να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.


Ο Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι μπορεί να δεχτεί μόνο έναν εκπρόσωπο καθώς στη σύσκεψη συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν πρόσκληση. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσκληση απευθυνόταν προς το Δήμαρχο Κέρκυρας, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Αστικού Πρασίνου, τον Αντιδήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Δημοτικούς Συμβούλους Νότιας Κέρκυρας, Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων, την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κέρκυρας, τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Κέρκυρας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.


Αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο σε όλους τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διαμαρτύρονται και φωνάζουν. Τελικά η Αστυνομία επέτρεψε την είσοδο στον περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λα.Συ. Θεόδωρο Γουλή και τους δημοτικούς συμβούλους της Λα.Συ. Σταμάτη Πελάη και Βασίλη Αρμενιάκο, οι οποίοι ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος σε όλους. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε «τραμπούκους της Λευκίμμης» τους συγκεντρωμένους έξω από το κτήριο, έκφραση που εξόργισε το Θ. Γουλή και τον Στ. Πελάη που χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του περιφερειάρχη αντιδημοκρατική.

Τελικά ο περιφερειάρχης συμφώνησε να περάσει μέσα μόνον ένας εκπρόσωπος των Λευκιμμιωτών που διαμαρτύρονται.
Οι συγκεντρωθέντες κάτοικοι της Λευκίμμης αποχώρησαν από την Περιφέρεια και αναμένεται να παραστούν απόψε στο δημοτικό συμβούλιο.


ΠΗΓΗ: Πληροφορίες από τα ρεπορτάζ: corfutvnews.gr, enimerosi.com, kerkyrasimera.gr