ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανακοίνωση – Καταγγελία Ναυτεργατών Κέρκυρας – Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει


Ανακοίνωση – Καταγγελία Ναυτεργατών Κέρκυρας – Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει
         
Ανακοίνωση – καταγγελία εξέδωσε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με την οποία τον προειδοποιεί να μην υπογράψει Συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς να περιλαμβάνει τα αιτήματα του τοπικού σωματείου.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο άθλιος κος Χαλάς συγκάλεσε εκτάκτως τα ναυτεργατικά σωματεία και την ένωση πλοιοκτητών πορθμείων εσωτερικού σε συνάντηση την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΠΝΟ, με σκοπό να αμαυρώσει και να καπελώσει τον ναυτεργατικό αγώνα, με αποτέλεσμα το τοπικό σωματείο να ενεργήσει άμεσα και να στείλει κλιμάκιο στον κο Χαλά και με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα της ΠΕΝΕΝ Νίκου Κροκίδη να αποτρέψει την ενδεχόμενη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού, χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Το σωματείο μας είναι και θα παραμείνει ενεργό όσο και να μην το επιθυμούν κάποιοι και θα διεκδικεί προς όφελος των ναυτεργατών τα δίκαια αιτήματα τους.


ΥΓ. Την επόμενη φορά που ο κος Χαλάς θα προσπαθήσει να αμαυρώσει τον αγώνα μας θα στείλουμε δύο λεωφορεία με ναυτεργάτες στο γραφείο του».


Η 48ωρη απεργία Τρίτη 31/10 – Τετάρτη 2/11

Είναι γνωστό ότι το Σωματείο Ναυτεργατών «Ο Άγιος Σπυρίδων» έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, από την Τρίτη 31-10 στις 06.00 έως την Πέμπτη 02-11 στις 06.00. Στην απεργία συμμετέχουν τα πληρώματα πορθμείων στις γραμμές Κέρκυρας- Ηγουμενίτσας- Λευκίμμης- Παξών.

Το Εργατικό Κέντρο

Τη συμπαράστασή του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει στο Σωματείο Μηχανικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S & Π/Θ “Ο Άγιος Σπυρίδων”, και στην προκηρυγμένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίησή του για την ερχόμενη Τρίτη, 31/10 και Τέταρτη 1/11.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μία ακόμα φορά, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικές που οδηγούν στην ακραία λιτότητα, την ώρα που η συγκυβέρνηση, συμφωνώντας επί του πρακτέου με τους δανειστές σε ένα τέταρτο μνημόνιο, κλείνει τα μάτια στις ήδη ολέθριες συνέπειες των προηγούμενων σε βάρος της μισθωτής εργασίας και παίρνει αποφάσεις που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ήδη τεράστια ανεργία, ρίχνουν για μια ακόμη φορά τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων και προσπαθούν να εξουδετερώνουν τα μέσα συλλογικής δράσης.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στο Σωματείο Μηχανικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S & Π/Θ “Ο Άγιος Σπυρίδων”, και στην προκηρυγμένη 48ωρη απεργιακή κινητοποίησή του για την ερχόμενη Τρίτη, 31/10 και Τέταρτη 1/11.

Συμμεριζόμαστε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων για πιο ανθρώπινους όρους εργασίας και Συλλογική Σύμβαση με δίκαιους μισθολογικούς όρους που να λαμβάνουν υπόψη τους το ολοένα αυξανόμενο κόστος κάλυψης των βασικών αναγκών του ατόμου και της οικογένειας.
Παράλληλα, την αμέριστη στήριξή μας βρίσκει και ο εξίσου δίκαιος αγώνας του Σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ ο οποίος εκφράζεται και μέσω της Ομοσπονδίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 & 31 Οκτωβρίου. Η υψηλότατη κερδοφορία, ακόμα και σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, του ομίλου ΟΤΕ έχει βασιστεί πάνω στις πλάτες των εργαζομένων του, οι οποίοι έχουν υποστεί αλλεπάλληλες μισθολογικές και εργασιακές θυσίες, βλέπουν πλήθος εργολαβικών εταιρειών να εισβάλλουν στο όνομα της μείωσης του κόστους και υποχρεώνονται με αφόρητες πιέσεις να εργάζονται ακόμα και όταν τελούν υπό καθεστώς προσωπικού ασφαλείας.

Στηρίζουμε όλες τις απεργίες και τους δίκαιους αγώνες των σωματείων μας και των εργαζομένων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο, ικανό να υπερασπίζεται και να διεκδικεί δυναμικά και ενωτικά τα δικαιώματα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.

Για το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ο αγώνας είναι μονόδρομος. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουμε μία μόνο επιλογή, να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η ενότητα όλων των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Για μία ακόμη φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. 

Όχι άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.