ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ποιοι είναι οι τρομοκράτες κύριε Γκούση;


Ποιοι είναι οι τρομοκράτες κύριε Γκούση;

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη πρόσφατη συμβολική κατάληψη τη Περιφερειακής Διεύθυνσης τη Δευτέρα 23/10 «ασκήθηκε λεκτική και φραστική βία με προσβλητικό περιεχόμενο προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Π.Ι.Ν. να αποχωρήσουν από την εργασία τους ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την κατάληψη του κτιρίου». Και συνέχισε, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της «Κέρκυρα Σήμερα «η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη ειδικά όταν προέρχεται από εκπαιδευτικούς. Τρομοκράτησαν τους υπάλληλους της Π.Ι.Ν. και κάποιοι από αυτούς με έπαιρναν τηλέφωνο κλαίγοντας και κάνοντας μου παράπονα».
Σημείωσε ακόμα ότι «τέτοιες συμπεριφορές είναι πρωτοφανείς για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών. Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί»

Είναι πάγια τακτική των κάθε λογής εξουσιαστών να κάνουν το άσπρο – μαύρο, όπως τους βολεύει και να στιγματίζουν, όσους αγωνίζονται και διεκδικούν. Ο κ. Γκούσης αυτό τον δρόμο ακολουθεί και χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες τους εκπαιδευτικούς. Αυτοί που πραγματικά τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονιούς με την πιο βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο που κάνει σκόνη και θρύψαλα τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τα εργασιακά δικαιώματα των μαθητών έχουν το θράσος να συκοφαντούν, όσους τα υπερασπίζονται.

Αυτοί που ως αξιωματούχοι της κυβέρνησης καταργούν τμήματα, στοιβάζουν τους μαθητές σε πολυμελή τμήματα, επιμένουν στην πολιτική των μηδενικών διορισμών και σε προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου για να ελέγχουν αυθαίρετα και με αδιαφάνεια τη ροή των προσλήψεων, σφίγγουν ασφυκτικά το σπιράλ του οικονομικού στραγγαλισμού και της υποχρηματοδότησης των σχολείων, στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας που είναι η χειρότερη μορφή βίας και τρομοκρατίας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, έχουν θράσος και επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν, όσους αντιστέκονται.


Συλλογικά και οργανωμένα να πάρουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν!