ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων



Κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων

Μπορεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να μιλούν για «κανονικότητα» στα σχολεία, αλλά κα η κατάληψη από ¨Κ¨ αρχίζει. Έτσι αφού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αργυράδων «κόπηκαν» τρία τμήματα, ενώ λείπουν μέχρι και 10 καθηγητές για να μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο, οι μαθητές μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου Αργυράδων από χθες, Τετάρτη 11/10, έχουν προχωρήσει σε κατάληψη . Σε κατάληψη βρίσκεται και το Λύκειο και το Γυμνάσιο Λευκίμμης από την Τρίτη και την Τετάρτη αντίστοιχα. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση οξύνονται από την πολιτική των περικοπών και της υποχρηματοδότησης.

Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων με 183 μαθητές «κόπηκαν» τρία τμήματα. Ένα στη Β΄Γυμνασίου, που μάλιστα έχει και μεγάλο αριθμό παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, ένα στη Β΄ και ένα στη Γ΄ Λυκείου. Ο Περιφερειακός Διευθυντής εφαρμόζοντας την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας διατυμπανίζει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν τμήματα με 12 – 13 μαθητές. Όμως αρνείται να δει την πραγματικότητα του Σχολείου Αργυράδων, δηλαδή στενές και μικρές αίθουσες που δεν μπορούν να χωρέσουν πάνω από 20 μαθητές.  Από την άλλη η πολιτική των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση – ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού τα τελευταία οκτώ χρόνια – ευθύνεται για τα πάμπολλα κενά εκπαιδευτικών. Το σχολείο έχει 9 καθηγητές με πλήρες ωράριο, ενώ θα έπρεπε να έχει άλοους 9 ή 10!

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λυκείου Αργυράδων κ. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου που υπηρετεί στο σχολείο περίπου 16 χρόνια με ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά και φέτος τοποθετήθηκε ως Διευθύντρια εκφράζει την αγωνία της στο www.argyrades.gr «Θύματα αυτής της κατάστασης και των μειωμένων δαπανών για την παιδεία είναι τα παιδιά. Και στο σχολείο μας έχουμε πολύ καλά παιδιά. Αγωνιώ για όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους να μορφωθούν και περισσότερο για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου. Πώς θα βγει η ύλη στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όταν δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα από αυτά; Πώς θα δώσουν εξετάσεις; Εκτιμώ τους καθηγητές μου, είναι ήρωες, γιατί προσπαθούν να κρατήσουν το σχολείο σε λειτουργία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.  Θα ήταν καλό να υπάρξει αλλαγή στη μοριοδότηση των καθηγητών και να δοθούν κίνητρα για το σχολείο των Αργυράδων, ώστε να το προτιμούν».


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ. Νίκος Μηνάς αποτυπώνει με τις δηλώσεις του στο www.argyrades.gr τη σκληρή πραγματικότητα: «Η κατάσταση είναι άθλια. Αυτή είναι η χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας. Από τους 9 καθηγητές που υπάρχουν, οι τρεις είναι γυμναστές και επειδή τα παιδιά έφευγαν από το σχολείο στις 10 το πρωί, έκαναν τρεις ώρες γυμναστική για να απασχολούνται και να μην φεύγουν νωρίς. Επιπλέον είμαστε άτυχοι γιατί το σχολείο είναι στο Νότο και οι καθηγητές προτιμούν τα σχολεία του Βορά γιατί παίρνουν διπλάσια μοριοδότηση. Προχώρησαν σε περικοπές τμημάτων, ενώ οι αίθουσες του σχολείου είναι μικρές και στενές και δεν μπορούν να χωρέσουν 24 ή 25 μαθητές. Από την άλλη ακούμε όλο υποσχέσεις, αλλά τα προβλήματα δε λύνονται.».



Η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Μαρίνα Ράπτη σε δηλώσεις της στο www.argyrades.gr επισημαίνει: «Ο εκπαιδευτικός κόσμος γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην Κέρκυρα είναι ανάστατος από τις μεγάλες περικοπές τμημάτων που με ανάλγητο τρόπο έχει προχωρήσει ο Περιφερειακός Διευθυντής ΔΕ  εφαρμόζοντας την κυβερνητική πολιτική των δημοσιονομικών περικοπών. Όλες αυτές οι περικοπές γίνονται στην Κέρκυρα με τους χαμηλούς εκπαιδευτικούς δείκτες και το χειρότερο δίκτυο σχολικών υποδομών. Θέλουν ένα φτηνό και ευέλικτο σχολείο με τους μαθητές να στοιβάζονται σε 27ρια τμήματα για να δημιουργήσουν δήθεν πλεονάζον προσωπικό για να μην προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός αναπληρωτών με δεδομένο ότι ούτε φέτος – για 8η συνεχόμενη χρονιά προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών».