ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Άρχισε το Συνέδριο Μικρών Νησιών στους ΟθωνούςΆρχισε το Συνέδριο Μικρών Νησιών στους Οθωνούς

 
Στους Οθωνούς χτυπάει η καρδιά των μικρών νησιωτικών κοινωνιών σήμερα και αύριο όπου εκπρόσωποι του Συνδέσμου Μικρών Νησιών, αιρετοί και θεσμικοί φορείς, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, θα βρεθούν για να συζητήσουν θέματα πού αφορούν τα μικρά νησιά.

 Η θεματική του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα κινηθεί στην κατεύθυνση πως οι μικρονησιωτικές κοινωνίες μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν ως μοχλοί ανάπτυξης, τόσο των δικών τους κοινωνιών, όσο και σε εθνικό επίπεδο ως μέρος της παραγωγικής ανασυγκρότησης- περιφερειακής ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του δικτύου μικρών νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε σήμερα το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης που αφορά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και δίνεται πλέον προτεραιότητα στα μικρά νησιά για έργα ύδρευσης, αποχέτευση, απορριμμάτων κ.α.

 Δημιουργείται παράλληλα ένας κώδικας με βάση τον οποίο θα υπάρχουν δείκτες – κλειδιά για τη νησιωτικότητα και άλλα θέματα. Επίσης ο κος Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι τον ενημέρωσε ο Υπουργός ότι υπογράφτηκε το έργο της κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης στο Μαθράκι.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη