ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ & Γονείς: Όχι στην κατάργηση Λυκειακών τμημάτων


Κέρκυρα: Λένε όχι στην κατάργηση Λυκειακών τμημάτων

 
Την αντίθεσή τους στη σύμπτυξη τμημάτων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ αλλά και κλασσικών στα Γενικά Λύκεια, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου τα προεδρεία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας.

Όπως τόνισαν, η κατάργηση τμημάτων ειδικότητας στα ΕΠΑΛ, αφαιρεί την ευκαιρία ανάπτυξης ξεχωριστών γνωστικών αντικειμένων στον επαγγελματικό προσανατολισμό και υποβαθμίζει την εκπαίδευση στο νησί μας. Το ίδιο συμβαίνει και στα Λύκεια που αποφασίστηκε η κατάργηση τμημάτων προκειμένου να συμπτυχθούν οι μαθητές σε μεγαλύτερα τμήματα.

Η ΕΛΜΕ και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καλεί τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και τους αυτοδιοικητικούς και συλλογικούς φορείς της Κέρκυρας σε συνάντηση στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών αποτροπής του κλεισίματος Λυκειακών Τμημάτων στην Κέρκυρα.

Από την πλευρά της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, ο πρόεδρος Μάνθος Γισδάκης και ο υπεύθυνος τύπου Νίκος Περδικομάτης, τόνισαν ότι οι κινητοποιήσεις του γονεϊκού κινήματος έχουν φέρει αποτελέσματα στο παρελθόν ενώ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και κατά συνέπεια τον τρόπο με τον οποίο διδάσκονται τα παιδιά τους.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος