ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου - Να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης


«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου - Να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Τον αποκλεισμό κατοίκων της Λευκίμμης κατά την παρουσίαση της υδρογεωλογικής μελέτης για το χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης από τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και το δήμαρχο Κέρκυρας καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κέρκυρας. 

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν την είσοδο στην αίθουσα παρουσίασης των εκατοντάδων κατοίκων της Λευκίμμης που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της μελέτης.

Είναι προφανές ότι η Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ και η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ -ΠΑΣΟΚ φοβούνται το λαό και γι’ αυτό χρησιμοποιούν κατασταλτικά - αστυνομικά μέτρα. Απέκλεισαν από την παρουσίαση της μελέτης τους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμης που θα υποστούν τις συνέπειες από την ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Επιπλέον ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ -ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν πανελλαδικά και τοπικά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών που πρακτικά θα σημάνει μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ - ΑΝΕΛ και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση και να αγωνιστούν για:

Να κλείσει η χωματερή ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών με αποκλειστικά δημόσια διαχείριση χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
Όπως σημειώνει: «Στην Κέρκυρα χρειάζεται επιστημονική διερεύνηση νέων χώρων με πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.

Προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους σταθμούς μεταφόρτωσης, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τελική κατάληξη των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΑ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».