ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο οι περικοπές των τμημάτων από την ΕΛΜΕ


Την Τρίτη στο δημοτικό συμβούλιο οι περικοπές των τμημάτων από την ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης, όπυ θα συζητηθούν οι περικοπές των τμημάτων
Η ανακοίνωση της  ΕΛΜΕ:
«Μετά από τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας( παραστάσεις διαμαρτυρίας και διαδήλωση της 5ης /10/17),επίκειται συζήτηση του θέματος των περικοπών τμημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο, προ ημερησίας διατάξεως , την Τρίτη 10/10/17,ώρα 7.30μ.μ.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους συναδέλφους να παραστούν στη συνεδρίαση μαζί με τους γονείς και τους μαθητές. Εκεί, θα υποστηρίξουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τα εργασιακά δικαιώματα των τωρινών και μελλοντικών εργαζομένων στην εκπαίδευση, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Παλεύουμε για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και δημιουργική ζωή, που το χτυπάει βάναυσα η πολιτική των περικοπών,κυβέρνησης ,ολιγαρχίας, Ε.Ε, ΔΝΤ, δανειστών.
Εφιστούμε την προσοχή της διοίκησης να μην πιέζει ποικιλοτρόπως τους συναδέλφους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων για εφαρμογή των ανάλγητων περικοπών. Θα καταγγείλουμε αμείλικτα κάθε τέτοια προσπάθεια. Δεν ανεχόμαστε το «μαύρο μέτωπο» πολιτικών προϊσταμένων και ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων, που με τρόπο « βασιλικότερο του βασιλέως» εφαρμόζουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, κόβουν και ράβουν τη νομιμότητα στα μέτρα της λιτότητας και των περικοπών.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους συναδέλφους διευθυντές να μην υλοποιήσουν τις περικοπές και να συνεχίσουν τη λειτουργία όλων των τμημάτων ως έχουν. Το σωματείο παρέχει τη σχετική συνδικαλιστική κάλυψη. Απαιτούμε από το ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας να μην προχωρήσει σε επανατοποθέτηση του διδακτικού προσωπικού, εφαρμόζοντας τις περικοπές, διότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό.
Μόνο η έγκριση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ θα αποκαταστήσει την τραυματισμένη λειτουργία του τοπικού σχολικού δικτύου με στοιχειώδεις όρους δικαιοσύνης και κοινής λογικής».

«Κόφτης» 16 τμημάτων!
Να θυμίσουμε ότι 18 συνολικά τμήματα στα γενικά, επαγγελματικά λύκεια και τα γυμνάσια της Κέρκυρας «τσεκουρώνει» το Υπουργείο Παιδείας, με την απόφασή του για κατάργηση και συγχώνευση των ολιγομελών τμημάτων…

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, προς κατάργηση οδεύουν:
δύο τμήματα στο 5ο Λύκειο
ένα τμήμα στο 2ο Λύκειο
ένα τμήμα στο 3ο Λύκειο
δύο τμήματα στο γυμνάσιο Αργυράδων
ένα τμήμα στο γυμνάσιο Λευκίμμης
ένα τμήμα στο 1ο γυμνάσιο
ένα τμήμα στο 6ο  γυμνάσιο
τμήμα Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Κορακιάνας
τμήμα Γ΄ λυκείου Γεωπονίας – Τεχ. Φυτικής Παραγωγής στο 2ο ΕΠΑΛ
τμήμα Γ΄ λυκείου πληροφορικής – τεχ. Δικτύων στο 2ο ΕΠΑΛ
Γ Λυκείου – τουριστικών επαγγελμάτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ