ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο ΙΚΑ Κέρκυρα


Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί έξω από το ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Κέρκυρας καλεί τους συνταξιούχους το  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εφαρμόζοντας πιστά και εθελόδουλα τα όσα οι δανειστές – Τρόικα Ευρωπαϊκή Ένωση επιτάσσει μέσα από τα μνημόνια που έχουν ψηφίσει, ετοιμάζονται για νέες περικοπές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την περαιτέρω μείωση του ΕΚΑΣ ετοιμάζουν τον αυτόματο κόφτη εφαρμόζουν φορολογία στο όσο εισόδημα μας έχει απομείνει μέσα από τον φόρο εισοδήματος και την αλλαγή κλίμακας που έχουν αποφασίσει να αλλάξει, με αποτέλεσμα οι συντάξεις να καταντήσουν φιλοδωρήματα.

Γι αυτό οφείλουμε να βάλουμε φραγμό με την οργάνωση και τoν αγώνα.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία

Καταβολή 13 και 14 σύνταξης

Επαναφορά του ΕΚΑΣ.

Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.

Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου και ειδικά για τις συντάξεις  χηρείας.

Επιστροφή όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών για την υγεία.

Ζητάμε μισθούς 751 ευρώ για τους εργαζόμενους  και Συλλογικές Συμβάσεις  Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιήσει  τις ανάγκες των εργαζομένων.

  Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη. Είμαστε και μένουμε στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Δεν δίνουμε καμιά ανοχή στα θανατηφόρα μέτρα της κυβέρνησης. Ανοίγουμε πόλεμο στην αδιαφορία, την απάθεια, την απογοήτευση, τον φόβο.

Δεν απαλλάσσουμε καμία κυβέρνηση από την ευθύνη της καθώς ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα που ψήφισαν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο  μνημόνιο. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των αγώνα και σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στην διαμαρτυρία έξω από το ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Κέρκυρας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί", αναφέρει χαρακτηριστικά.