ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων


Έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων


Σήμερα, Παρασκευή το μεσημέρι (12.15) έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων με την προσδοκία ότι θα έρθουν καθηγητές και θα καλυφθούν τα κενά, ενώ αναμένεται και η συνάντηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων με τον Υπουργό Παιδείας αύριο στις 2.30 μμ για να συζητηθούν οι περικοπές τμημάτων.

Αξίζει να τονιστεί η ώριμη στάση των μαθητών που αποστόμωσαν, όσους έγραφαν ή μιλούσαν για «σούζες» στην αυλή του σχολείου αποσιωπώντας τα υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα για τα οποία έγινε η κατάληψη. Τα προβλήματα, άλλωστε, έχουν οδηγήσει στην υπολειτουργία, στη διάλυση ουσιαστικά του σχολείου. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι μαθητές. Άλλωστε και ο Σύλλογος Γονέων με τον πρόεδρο Νίκο Μηνά αναφέρθηκαν και ανέδειξαν τα καυτά προβλήματα του σχολείου και από τα μέσα ενημέρωσης.

Οι μαθητές καθάρισαν την αυλή και τις αίθουσες, μάζεψαν τα σκουπίδια. Το κυριότερο δεν υπήρξαν ζημιές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου μαζί με τους καθηγητές, που στάθηκαν κοντά και όχι απέναντι από τους μαθητές. Από κοινού με τους μαθητές έκαναν έλεγχο για τυχόν ζημιές και καταστροφές και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν.


Οι μαθητές έστειλαν μήνυμα ότι μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς χρειάζεται αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου. Να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορούν να μορφώνονται όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις.