ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Ανακοίνωση-καταγγελία της ΛΑΣΥ Ι.Ν. για τα γεγονότα στην Π.Ι.Ν.& Η απάντηση του ΠεριφερειάρχηΗ Ανακοίνωση-καταγγελία της ΛΑΣΥ Ι.Ν. για τα γεγονότα στην Π.Ι.Ν.& Η απάντηση του Περιφερειάρχη
ΛΑΣΥ Ι.Ν. : Ανακοίνωση-καταγγελία για τα γεγονότα στην Π.Ι.Ν.
Ανακοίνωση-καταγγελία για τα όσα έγιναν την Τρίτη 10/10/17 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων της Λευκίμμης για την επικείμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ έξω και μέσα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξέδωσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Τρίτη 10/10/17, είχε ανακοινωθεί από την Περιφερειακή Αρχή Ι.Ν., ότι θα γίνει η παρουσίαση της υδρογεωλογικής μελέτης για το χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Π.Σ. στις Αλυκές Ποταμού.
Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον ομοϊδεάτη του Δήμαρχο Κέρκυρας προχώρησαν σε μια χοντροειδή αντιδημοκρατική πρόκληση: Κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις και απέκλεισαν την είσοδο στην αίθουσα παρουσίασης των εκατοντάδων κατοίκων της Λευκίμμης που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση της μελέτης.
Είναι προφανές ότι η Περιφ. Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ και η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΠΑΣΟΚ φοβούνται το λαό και γι’ αυτό χρησιμοποιούν κατασταλτικά-αστυνομικά μέτρα. Απέκλεισαν από την παρουσίαση της μελέτης τους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμης που θα υποστούν τις συνέπειες από την ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Επιπλέον ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προωθούν πανελλαδικά και τοπικά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών που πρακτικά θα σημάνει μεγάλη αύξηση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά.
Όταν αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Γουλή και τους Δημοτικούς Συμβούλους Β. Αρμενιάκο και Σ. Πελάη πήγε μέσα στη σύσκεψη και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να ανοίξει η πόρτα και να παραβρεθούν οι κάτοικοι της Λευκίμμης ο Περιφερειάρχης είπε στον Θ. Γουλή ότι «είναι εκπρόσωπος των τραμπούκων της Λευκίμμης». Πρόκειται για μια ανοικτή προβοκατόρικη δήλωση που δείχνει το πραγματικό ήθος της ηγεσίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ οι οποίοι πάση θυσία πλασάρουν την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των Σκουπιδιών και χρησιμοποιούν υπερκορεσμένους και ακατάλληλους χώρους (Τεμπλόνι - Λευκίμμη).
Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Κέρκυρας να καταδικάσει τη αντιλαϊκή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ-ΑΝΕΛ και των στελεχών τους στην Τοπική Διοίκηση και να αγωνιστούν για:

- Να κλείσει η χωματερή-ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
- Να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
- Κεντρικό εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των σκουπιδιών με αποκλειστικά δημόσια διαχείριση χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών.
- Στην Κέρκυρα χρειάζεται επιστημονική διερεύνηση νέων χώρων με πιστή τήρηση των κριτηρίων καταλληλότητας και αξιολόγησης των υποψήφιων χώρων. Τα κριτήρια αυτά θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων γνωστά.
- Προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, σε σύγχρονους σταθμούς μεταφόρτωσης, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και τελική κατάληξη των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΑ.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
- Το κόστος της διαχείρισης των απορριμμάτων να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό».

Απάντηση Περιφερειάρχη Ι.Ν.
Απάντηση στην Λαϊκή συσπείρωση στην καταγγελία προς τον Περιφερειάρχη Ι.Ν. έδωσε σήμερα η Περιφερειακή αρχή.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου
 ” Μας προκαλεί εξαιρετικά αρνητική εντύπωση η προσπάθεια της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑ.ΣΥ) Ιονίων Νήσων να στηρίξει την κριτική της απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή και την παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο,πάνω σε ψευδείς κατασκευασμένους ισχυρισμούς και σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την 12/10/2017 ότι η Περιφερειακή Αρχή απέκλεισε δήθεν τους κατοίκους της Λευκίμμης από την διαδικασία ενημέρωσης για την υδρογεωλογική κατάσταση στον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ της περιοχής.
Η αλήθεια είναι ότι η ενημέρωση απευθύνονταν μόνο σε θεσμικούς εκπροσώπους (περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, προέδρους δημοτικών ενοτήτων , δήμαρχο, αντιδημάρχους, αντιπεριφερειάρχες ,ΤΕΕ, Επιτροπή πολιτών κατά του ΧΥΤΑ) στους οποίους είχε αποσταλεί και σχετική πρόσκληση. Την αλήθεια αυτή γνώριζε η ΛΑ.ΣΥ , αφού και ο επικεφαλής της και άλλα μέλη της είχαν προσκληθεί. Δυστυχώς η ΛΑ.ΣΥ επιλέγει την διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση. Ισχυρίζεται στο ίδιο δελτίο τύπου, και το επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι της τοπικής τηλεόρασης ,ότι ο περιφερειάρχης δήθεν τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο των τραμπούκων της Λευκίμμης»
Η αλήθεια είναι ότι ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ και περιφερειακό σύμβουλο κ. Γουλή είπε κατά λέξη : «εσείς εκπροσωπείτε τους τραμπούκους που προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη ;» αναφερόμενος σε όσες και όσους είχαν διαπράξει τις ασχήμιες τους σε βάρος κλιμακίου της ΠΙΝ που είχε επισκεφθεί πέρυσι την Λευκίμμη για το θέμα του ΧΥΤΑ και κυρίως αναφερόμενος σε αυτούς που τους προέτρεψαν και τους καθοδήγησαν.
Δυστυχώς η ΛΑ.ΣΥ και ο επικεφαλής της επιλέγουν το ψέμα και την παραποίηση των γεγονότων. Σας προκαλούμε συνάδελφε κ. Γουλή, ακούστε τα σχετικά βίντεο που περιγράφεται ακριβώς ο διάλογος που διαμείφθηκε, κι ελπίζουμε τότε να ζητήσετε δημόσια συγνώμη.
 Αν δεν το πράξετε σημαίνει ότι αποφασίσατε, χάριν μικροπαραταξιακής λογικής και ελέω λαϊκισμού να συμπράξετε με τα χαλκεία της τοπικής πληροφόρησης και τις φασίζουσες ηγεσίες που προσπαθούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν σε «μαύρα μονοπάτια» την δίκαιη ανησυχία των Λευκιμμαίων συμπατριωτών μας.
Η Περιφερειακή Αρχή δεν φοβάται τον λαό αγαπητοί συναγωνιστές της ΛΑ.ΣΥ, γιατί είναι λαογέννητη από το 60% των πολιτών του Ιονίου. Γι αυτό και έχει την δύναμη και την θέληση να λειτουργεί με όρους δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, πολιτικής αξιοπιστίας αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων επ’ ωφελεία του συνόλου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Υ.Γ.: Στο ίδιο δελτίο τύπου αναλύει η ΛΑΣΥ την θέση της για την διαχείριση των στερών αποβλήτων στην Κέρκυρα. Αλήθεια συναγωνιστές της ΛΑ.ΣΥ αν ,όπως απαιτείτε, κλείσει τώρα το Τεμπλόνι και δεν ανοίξει η Λευκίμμη που θα εναποτεθούν τα απορρίμματα μέχρι την ευκταία από όλους «ολοκληρωμένη διαχείριση»; Μήπως προκρίνετε την μεταφορά εκτός Κέρκυρας; Αλήθεια έχετε ρωτήσει τους κατοίκους της περιοχής στην οποία  ενδεχομένως θα μπορούσαν να μεταφερθούν; Την ΛΑ.ΣΥ της περιοχής την έχετε ρωτήσει; Η προσπάθεια για την εξασφάλιση μιας ποιοτικής και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και το Ιόνιο έχει ακόμη πολύ δρόμο. Σ αυτήν την προσπάθεια η θέση σας είναι, πρέπει να είναι , δίπλα στην Περιφερειακή Αρχή που αγωνίζεται με όρους επιστημονικούς, κοινωνικούς , δημοκρατικούς και συναινετικούς να δώσει τις συμφέρουσες για τον λαό , τον τόπο και το περιβάλλον λύσεις”.