ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Για συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο ΠανεπιστήμιοΥπό συζήτηση συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Κυοφορείται η συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς η επιτροπή που έχει δημιουργηθεί από τα δύο Ιδρύματα θα συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο με τον Υπουργό Παιδείας στην Κέρκυρα.

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Δραγώνας μίλησε για το θέμα στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy και είπε τα εξής: «Στο πλαίσιο της συγκρότησης του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, ο υπουργός Παιδείας έχει συγκροτήσει μία κοινή επιτροπή από το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ιονίων νήσων για να διερευνήσουν μορφές συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ».

Όπως αναφέρει ο πρύτανης κ. Δραγώνας, η συγχώνευση θα φέρει την αναβάθμιση των δύο Ιδρυμάτων ενώ τονίζει ότι η επιτροπή επεξεργάζεται αυτή την πρόταση.

Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασ. Χρυσικόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο, τον Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη  Δραγώνα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Καλαφάτη και τον Καθηγητή Γιάννη Χάλαρη.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή συμμετέχει ο Σύμβουλος του υπουργού Ερρίκος - Χαιμ Βεντούρας

Όπως σημειώνει ο πρύτανης κ. Δραγώνας στα Κεφαλονίτικα Νέα, "υπάρχει ένας πρότερος καλός βίος μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία 2 χρόνια σε επίπεδο προγραμμάτων, ΕΣΠΑ και έρευνας"

ΠΗΓΗ: alfavita.gr