ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Περήφανο «Όχι» από τη Λαϊκή Συνέλευση στη Λευκίμμη με παρόντες Δήμαρχο & ΠεριφερειάρχηΠερήφανο «Όχι» από τη Λαϊκή Συνέλευση στη Λευκίμμη με παρόντες Δήμαρχο & Περιφερειάρχη

Πολύς κόσμο στη Λαϊκή Συνέλευση της Λευκίμμης το Σάββατο 14/10 και ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθέατρο του Λυκείου με τους Λευκιμμιώτες να αποφασίζουν ομόφωνα ένα περήφανο «Όχι» στη λειτουργία του ΧΥΤΑ με παρόντες τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να παίρνουν ένα μάθημα δημοκρατίας. Εκτός από την παρουσία του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη, αξίζει να αναφερθεί η παρουσία εκπροσώπων της ΤΑ, κομμάτων, συλλογικοτήτων.

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσαν να πείσουν για τη διαφοροποίησή τους σε σχέση με τις προεκλογικές τους θέσεις. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι δεν έχει δώσει άδεια για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσε μεσοπρόθεσμα και μετά από 3 – 4 χρόνια να λειτουργήσει ως ΧΥΤΥ με ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η πρόταση του Συλλόγου «Αλεύχιμμον» για να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ έγινε ομόφωνα αποδεκτή.