ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απαντήσεις της ΕΠΣΚ σε Οδυσσέα Αυλιωτών και Ηρακλή Αγίων Δέκα


Απαντήσεις της ΕΠΣΚ σε  Οδυσσέα Αυλιωτών και  Ηρακλή Αγίων Δέκα

Πρωτόγνωρη και αξιέπαινη,παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν στον χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, η ενέργεια της ΕΠΣΚ να δώσει αναλυτικές απαντήσεις στις ανακοινώσεις των σωματείων που εξέφρασαν παράπονα και καταγγελίες για τη διαιτησία και συγκεκριμένα στον Οδυσσέα Αυλιωτών και Ηρακλή Αγίων Δέκα

Αναλυτικά
Η απάντηση στον Οδυσσέα Αυλιωτών

Αγαπητέ πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη έκπληξη λάβαμε ανακοίνωσή σας με την οποία το Δ.Σ σας «εκφράζει την αγανάκτησή του και τον έντονο προβληματισμό του για τη διαιτησία του κ. Νικόπουλου που καθόρισε με τα λάθη και τις παραλείψεις του το αποτέλεσμα» αγώνα σας (με την Ολυμπιάδα Καρουσάδων), περιγράφετε φάσεις και λεπτομέρειές του και ισχυρίζεστε ότι «υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος και γι΄ αυτό δεν επιθυμούμε τον ορισμό του κ. Νικόπουλου σε αγώνες της Ομάδος μας στο μέλλον» κ.λπ Από αυτή την εκτίμησή σας διατυπώνετε μια σειρά ερωτημάτων, που είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι γνωρίζετε την απάντηση, αλλά για να βοηθήσουμε το δημόσιο διάλογο θα τοποθετηθούμε:

1) Είναι κακοί διαιτητές μας;  Όχι, κατηγορηματικά. Είναι πολύ καλοί και κάνουν μια εξαιρετική προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με διάσπαρτη την καχυποψία και την αμφισβήτηση.

2) Δεν έχουν την επιμόρφωση που πρέπει καθώς δεν κάνουν τα μαθήματα κάθε δευτέρα λόγο άρνησης τον νόμιμων εκπαιδευτών στο νησί; Δεν έχουν την επιμόρφωση που θέλουμε, γιατί προέκυψαν ξαφνικά και απρόβλεπτα προβλήματα στην εκπαίδευση, ανεξήγητα για εμάς, αλλά θα τα διευθετήσουμε άμεσα. Δεν πιστεύουμε, όμως, ότι οι διαιτητές που έπαιξαν στα παιχνίδια σας, οι καλύτεροι κατά τεκμήριο στην Κέρκυρα, ξαφνικά έγιναν ανεκπαίδευτοι και ξέχασαν τους κανονισμούς!

3) Μήπως παίρνουν εντολές από κάποιους; Αυτό δεν θα έπρεπε να το αναρωτιέστε, αλλά δεν πειράζει.. έχετε δικαίωμα στην άποψη και στον προβληματισμό. Είναι πολύ προσβλητικό για τους διαιτητές μας, για την προσωπικότητα και το κύρος τους. Λοιπόν, δεν παίρνουν εντολές, παρά μόνο μία: να παίξουν για τον εαυτό τους, για τη φήμη τους, για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και με σεβασμό σε όλους τους παράγοντες και τις ομάδες που πασχίζουν καθημερινά στα γήπεδα.

4) Μήπως θεωρούν ότι είμαστε σωμάτιο που τόσα χρονιά στηρίζει τη πλειοψηφία της ένωσης και μας θεωρείτε δεδομένους; Εμείς κύριε πρόεδρε δεν έχουμε δεδομένους και αντιπάλους. Ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, παλεύουμε καθημερινά με πάμπολλα προβλήματα και εμπόδια και παρά τη σκοπιμότητα και το κλίμα εμφυλίου, που θέλουν κάποιοι κακοπροαίρετοι να διασπείρουν. Καλά κάνετε και δεν είστε δεδομένοι, ούτε άκριτα μαζί μας, ούτε με προκατάληψη απέναντί μας. Ο χρόνος θα δώσει την καλύτερη απάντηση σε όσα σας απασχολούν.

Κύριε πρόεδρε,

Αν έχετε κάποια άλλη εκτίμηση που βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και απαντούν στα ερωτήματά σας με διαφορετικό τρόπο θα ήταν έντιμο να τα προσκομίσετε για να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας μας. Τότε θα εκτιμήσετε και τις δικές μας προθέσεις. Τέλος, για μια ακόμη φορά σας συγχαίρουμε για το σημαντικό έργο που επιτελείτε στην τοπική κοινωνία των Αυλιωτών. Θα είμαστε μαζί μας. Να μας θεωρείτε δεδομένους στην στήριξη και στην εκτίμηση. Και φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, που θα πάει το ποδόσφαιρο και την προσπάθειά σας μπροστά.Η απάντηση στον Ηρακλή Αγίων Δέκα

Κύριε πρόεδρε,

Λάβαμε έγγραφό σας με το οποίο εκφράζετε μια σειρά ερωτημάτων για τη διεξαγωγή ενός αγώνα τοπικού ποδοσφαίρου (του σωματείου σας) που για ένα ημίχρονο ο διαιτητής αποφάσισε να χρησιμοποιήσει καλάμια.

Το πρόβλημα όπως ενημερωθήκαμε λύθηκε στο ημίχρονο του αγώνα.

Το γεγονός αυτό θα σας κάνει όπως λέτε να προσφύγετε στην Ε.Π.Ο, στην ΟΥΕΦΑ και αλλού, για να προστατεύσετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Καταρχήν, όπως ήδη είπαμε και στον ίδιο, αξίζουν συγχαρητήρια στον ποδοσφαιριστή του σωματείου σας κ. Γιάννη Ζωχιό, ο οποίος σε δημοσίευσή σας σε κοινωνικό δίκτυο έγραψε «πρόεδρε φυσικά και είναι τραγελαφικό να έχουν το 2017 σημαιάκια με καλάμια… αλλά ότι χάσαμε δεν φταίει αυτό με όλο το σεβασμό που σου έχω».

Κύριε πρόεδρε,

Το σωματείο σας αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα και σε γήπεδα όπως του Κοντοκαλίου ή του χωριού σας. Αν έπαιζε στο «Καραϊσκάκη» σίγουρα δεν θα αντιμετώπιζε τέτοια προβλήματα. Στην ουσία της υπόθεσης: Ο διαιτητής, έχοντας καλή πρόθεση, αφού μιλάμε για το τοπικό πρωτάθλημα και τη χρήση ενός δημοτικού γηπέδου, θέλησε να διεξάγει τον αγώνα, για να μην ταλαιπωρηθείτε. Βρήκε μια λύση, που δεν αντίκειται στους κανόνες παιχνιδιού, η οποία δεν έθετε σε κίνδυνο κανέναν αθλητή και έδινε προσωρινή λύση σε ένα δευτερεύον πρόβλημα.

Πιθανώς εσείς να θέλατε την αναβολή του αγώνα (;). Η διοργανώτρια επιδιώκει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και από την εξέταση των δεδομένων του συγκεκριμένου αγώνα δεν υπήρξε ουσιαστικό ζήτημα.

Για τα ερωτήματα που θέτετε έχουμε να πούμε τα εξής: Το πρωτάθλημα διέπεται από κανόνες. Οι διαιτητές μας είναι στην πιο δύσκολη θέση γιατί σε λίγα λεπτά και συνήθως κάτω από πίεση πρέπει να αντιμετωπίσουν δίκαια τα μικροπροβλήματα που προκύπτουν. Ενδεχομένως να κάνουν και λάθη σε αυτή τη διαχείριση μέσα στην αγωνία τους να διεκπεραιώσουν το καθήκον τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με τη γραμματική διατύπωση του κανονισμού παιχνιδιού δεν υπήρξε καμιά παράβαση.

Για να κλείσει το θέμα αυτό κύριε πρόεδρε σας επισημαίνουμε ότι θα είχε αξία η σημερινή αναφορά σας αν τηρώντας τον κανονισμό υποβάλλατε όπως είχατε δικαίωμα ένσταση κατά της διεξαγωγής του αγώνα, σύμφωνα με την παρ. 1α του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.

Πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν αξιοποιήσατε αυτήν τη νόμιμη οδό διασφάλισης των δικαιωμάτων του σωματείου σας, σύμφωνα με τη δική σας εκδοχή, και στέλνετε σήμερα ένα κείμενο πολλές μέρες μετά, το οποίο δεν έχει πλέον καμιά βάση. Κύριε πρόεδρε, Αισθανόμαστε την αγωνία σας για το καλό του ποδοσφαίρου. Ξέρουμε ότι αγωνίζεσθε για το χωριό, την ομάδας σας και το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Σε αυτήν την προσπάθειά σας θα είμαστε μαζί.

Με διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης. Χωρίς υπερβολές και μεμψιμοιρίες. Να είστε πάντα καλά.