ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Διαμαρτυρία για τη σύλληψη και κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας πέντε συνδικαλιστών


ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαμαρτυρία για τη σύλληψη και κράτηση στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας πέντε συνδικαλιστών


Την έντονη διαμαρτυρία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για τη σύλληψη και κράτηση για 7 ώρες στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας πέντε συνδικαλιστών του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτώβρη 2017 εξέφρασε αντιπροσωπεία της με επικεφαλής την γραμματέα Μυρσίνη Χαραλάμπους στον αστυνομικό διευθυντή Κέρκυρας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Οι συνδικαλιστές είχαν καταγγείλει ότι συγκεκριμένο Σούπερ Μάρκετ (S/M) συστηματικά παραβίαζε το ωράριο λειτουργίας τις βραδινές ώρες επεκτείνοντάς το έως και 2-3 ώρες. Μάλιστα είχαν καταγγείλει την παραβίαση πριν 1 μήνα στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Το βράδυ της Παρασκευής (13/10/17) το S/M ήταν ακόμη ανοικτό στις 10.30 μ.μ. και η παράσταση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατέληξε σε Αυτόφωρο και κράτηση στο Αστ. Τμήμα Κέρκυρας έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε στον αστυνομικό διευθυντή ότι είναι απαράδεκτη η σύλληψη και κράτηση των συνδικαλιστών.

Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής της δράσης των εργατικών σωματείων που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα. Αποτελεί υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Σε συνδυασμό με την κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με πρόταση του περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης την Τρίτη 10/10/17 έξω από την Περιφέρεια, φαίνεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδιώκει να καταστείλει λαϊκές εστίες αντίστασης και αγώνα.

Η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση της καταστολής.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Κανείς εργαζόμενος ανοργάνωτος. Η δύναμή μας βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Στην πάλη μαζί με τα σωματεία για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας».