ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απάντηση Κακαβίτσα στην ΕΝΓ


Κέρκυρα: Απάντηση Κακαβίτσα στην ΕΝΓ

 
Η πρόσφατη ανακοίνωση της ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Κέρκυρας προσπαθεί να παραποιήσει πλήρως την κατάσταση του νοσοκομείου, υπογραμμίζει σε δήλωση του ο διοικητής του νοσοκομείου απαντώντας σε ανακοίνωση της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοσιότητα.

 Ο κ. Κακαβίτσας σημειώνει ότι χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες, η ανακοίνωση παραθέτει κάποια νούμερα ιατρικής στελέχωσης για το νοσοκομείο αγνώστου παρελθόντος, ενώ αναφέρει ψεύδη για τη σημερινή ιατρική στελέχωση.
Συγκεκριμένα όπως υπογραμμίζεται: οι υπηρετούντες ειδικευμένοι ιατροί στο νοσοκομείο είναι 94.

Την ημέρα δημοσίευσης της επιστολής (28/9/2017), στο νοσοκομείο υπηρετούσαν 27 επικουρικοί, ενώ είχαν εκδοθεί διορισμοί για άλλους 3 που αναμένονται να αναλάβουν υπηρεσία τις επόμενες μέρες. Οι μόνιμοι ιατροί είναι 67. Η αλήθεια λοιπόν είναι πως μόλις σε 14 μήνες υπήρξε αύξηση της στελέχωσης σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό κατά 14%

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι το τελευταίο 14μηνο προκηρύχθηκαν επιπλέον άλλες 14 θέσεις μόνιμων ιατρών και αναμένονται 4 ακόμα προκηρύξεις τον επόμενο μήνα για το τμήμα επειγόντων. Αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί προφανώς ακόμα (εκτός από μία), αλλά στο προσεχές μέλλον θα αποτελέσουν περαιτέρω ειδικευμένο ιατρικό δυναμικό, πέραν της αύξησης που, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει ήδη.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη