ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σάς ευχαριστούμε που μάς αναγκάζετε να αλλάξουμε σχολείο»!


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σάς ευχαριστούμε που μάς αναγκάζετε να αλλάξουμε σχολείο»!


Η επιστολή των μαθητών του Γυμνασίου και Λ.Τ Δεσφίνας για την κατάργηση τμημάτων κατεύθυνσης

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, απέστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Δεσφίνας, "ευχαριστώντας" τον για την κατάργηση τμημάτων κατευθύνσεων και των εξαναγκασμό των μαθητών σε αλλαγή σχολείου, παρά την ύπαρξη, όπως σημειώνουν, του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού

Στην επιστολή απαριθμείται μια σειρά προβλημάτων, όπως για παράδειγμα η επικινδυνότητα της διαδρομής μέχρι το Λύκειο Ιτέας, η ανακολουθία στη διδακτέα ύλη, καθώς οι συμμαθητές των παιδιών στο νέο σχολείο είναι πιο προχωρημένοι, αλλά και η φοίτηση σε τμήματα κατεύθυνσης 30 μαθητών.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή των μαθητών:



"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σας ευχαριστούμε γιατί σύμφωνα με την υπ.αρ.167785/Δ2/6-10-2017 υπουργική απόφασή σας, καταργείτε τα τμήματα των Θεωρητικών Σπουδών και της Οικονομίας - Πληροφορικής.

Σας ευχαριστούμε που μας αναγκάζετε να φύγουμε τέλος Οκτώβρη από τον οικείο μας σχολικό χώρο και να εγγραφούμε στο γειτονικό  σχολείο της Ιτέας (απόσταση περίπου 20 χλμ).

Σας ευχαριστούμε που θα ξεκινάμε 7 το πρωί και θα γυρνάμε 3 το μεσημέρι με χίλιους δυο κινδύνους (πολλές στροφές, πολλά φορτηγά, ολισθηρός δρόμος όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες αφού βρισκόμαστε σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου ).

Σας ευχαριστούμε που ενώ υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό, γεγονός που το διαβεβαιώνει ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης, εσείς δεν το δέχεστε. Να σας επισημάνουμε ότι το κόστος της μετακίνησής μας είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος τοποθέτησης ενός αναπληρωτή καθηγητή.

Σας ευχαριστούμε που θα αναγκαστούμε να φοιτήσουμε στο Λύκειο της Ιτέας, οι μαθητές του οποίου έχουν ήδη προσχωρήσει στην διδακτέα ύλη, ενώ εμείς έχουμε κάνει μόνο λίγες ώρες. Καθηγητές του λυκείου εκεί μας διαβεβαιώνουν και αυτοί με τη σειρά τους ότι δεν είναι έτοιμοι να μας δεχτούν και ότι και αυτοί αναστατώνονται, αφού θα ενταχθούμε σε τμήματα κατεύθυνσης περίπου 30 μαθητών .

Τέλος σας ευχαριστούμε που είμαστε ένα χωριό 2000 κατοίκων, που τολμάνε οι γονείς μας ακόμα να κάνουνε το τρίτο παιδί και εσείς μας παίρνετε το Λύκειο. Γιατί μη γελιόμαστε, εκεί πάει το πράγμα…

Με εκτίμηση

Οι μαθητές του Γυμνασίου & των Λυκειακών Τάξεων Δεσφίνας & μελλοντικοί Έλληνες πολίτες"

Photos: Ilias Massaros*



ΠΗΓΗ: www.alfavita.gr