ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η ομορφιά στους δρόμους! - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Κέρκυρα


Η ομορφιά στους δρόμους! - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Κέρκυρα

Διαφορετική η σημερινή Δευτέρα (30/10) με μεγάλος πλήθος μαθητών να ομορφαίνουν τους κερκυραϊκούς δρόμους με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων. Μαζική η συγκέντρωση στην Πλατεία Σαρόκου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Γενικά Λύκεια Κέρκυρας, συνέχισε μέσα από το κ;eντρο της πόλης προς το Πεντοφάναρο και έφθασε στο Λιστόν. Στη συνέχεια μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί κατευθύνθηκαν προς την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (Πρώην Νομαρχία).

Η εκπαιδευτική κοινότητα διαμαρτύρεται για περικοπές τμημάτων σε ΕΠΑΛ-ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ, περικοπές τεχνηέντως των ξενόγλωσσων τμημάτων στην Α΄Γυμνασίου, σχολικές αίθουσες των 27 μαθητών ακόμα και σε τμήματα προσανατολισμού, χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα, ενώ  υποστηρίζει ότι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

«Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη και μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στην εκπαίδευση πολλαπλασιάζονται. Περικοπές τμημάτων σε ΕΠΑΛ-ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ, περικοπές τεχνηέντως των ξενόγλωσσων τμημάτων στην Α΄ Γυμνασίου, σχολικές αίθουσες των 27 μαθητών ακόμα και σε τμήματα προσανατολισμού, χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα, ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι μεγάλες.

Στην Κέρκυρα, όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας οι περικοπές στα ολιγομελή τμήματα είναι μεγάλες. Στα ΕΠΑΛ εξαναγκάζουν μαθητές ή να επιλέξουν άλλο σχολείο ή να σταματήσουν τη φοίτησή τους. Σε Γυμνάσια περικόπτουν τμήματα και στοιβάζουν τους μαθητές σε 27αρια τμήματα (για να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα! όπως είπε και ο Υπουργός κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα). Περιφερειακά σχολεία καρατομούνται στο όνομα της εξοικονόμησης προσωπικού, ακόμα και αν οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολλές. Και όλα αυτά σε ένα νησί, το οποίο κατατάσσεται στην τελευταία θέση σχετικά με τις σχολικές υποδομές.

Στις 30 Οκτώβρη μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με την ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας), τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις Γονέων, την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα.
Εκπαιδευτικοί - Μαθητές - Γονείς διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, το οποίο στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με υποκατώτατους μισθούς των 300 ευρώ.


Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο, ενάντια στις επιταγές των δανειστών και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, τις οποίες έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση.