ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας και οι δεσμεύσεις του για τα ολιγομελή τμήματαΤα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό Παιδείας και οι δεσμεύσεις του για τα ολιγομελή τμήματα

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφέρεται στην συνάντηση του Σαββάτου με τον Υπουργό Παιδείας. Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του argyrades.gr ότι η συνάντηση δεν είχε ουσιαστικά αποτελέσματα, αφού για τα περισσότερα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας  ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είτε ήταν αρνητικός είτε δε δεσμεύτηκε με εξαίρεση τα περί επανεξέτασης (άρα καμιά δέσμευση) μόνο για τρία(!) ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ. Με λίγα λόγια: Άνθρακες ο θησαυρός!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Το μεσημέρι του Σαββάτου  (14/10/2017) στην Ιόνιο Ακαδημία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, παρουσία και του Δημάρχου, ο οποίος επέδωσε στον υπουργό την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία το Δ.Σ υιοθέτησε τις θέσεις και τα αιτήματα ΕΛΜΕ- ΄Ενωσης  Γονέων για τις καταργήσεις τμημάτων...

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας και άλλοι διοικητικοί παράγοντες της εκπ/σης με αποτέλεσμα η συζήτηση να επεκταθεί σε όλα τα εκπ/κά θέματα. Παρά το γεγονός αυτό, η ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων, με επιμονή και ένταση ανέδειξαν το φλέγον ζήτημα της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων, πετυχαίνοντας τη συζήτηση των θεμάτων αυτών, που, σημειωτέον, δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα κεντρικά η ΟΛΜΕ.

Ως αποτέλεσμα είχαμε τη δέσμευση του υπουργού να επανεξετάσει το θέμα της επανέγκρισης τριών τμημάτων των ΕΠΑΛ (1 τμήμα ειδικότητας  Πληροφορικής  Γ΄Λυκείου στο 2ο ΕΠΑΛ, 1 τμήμα ειδικότητας Πληροφορικής Γ΄Λυκείου στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας και 1 τμήμα ειδικότητας Τουριστικών Υπηρεσιών  Γ΄Λυκείου στο Εσπερινό ΕΠΑΛ)  και την εντολή προς τον Περ/κό  Δ/ντή να επιλυθούν άμεσα τα λειτουργικά ζητήματα των εσπερινών σχολείων και του Γυμνασίου Παξών. Για τα υπόλοιπα τμήματα ο υπουργός άφησε ανοιχτό το θέμα. Με την αποστροφή του λόγου του ότι εμπιστεύεται  γι’ αυτά τον κ. Γκούση  μετέθεσε τις ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σχολεία της Κέρκυρας στον ίδιο τον Περ/κό Δ/ντή, στον οποίο εξάλλου ανήκουν και οι σχετικές αρμοδιότητες.

Για το θέμα των μόνιμων διορισμών ο υπουργός ήταν αποκαλυπτικός λέγοντας ότι υπάρχουν λεφτά για διορισμούς , αλλά ότι αυστηρό προαπαιτούμενο γι’ αυτό  είναι η εφαρμογή της αξιολόγησης. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στις απαιτήσεις των δανειστών και ντόπιων «κύκλων», υιοθετώντας μεταξύ άλλων και την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, εκπρόσωποι του οποίου σουλατσάρουν σε σχολεία της χώρας μαζί με κυβερνητικά στελέχη.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις από πλευράς ΕΛΜΕ απέφευγε να πάρει θέση για τον μεγάλο αριθμό αναπληρωτών μειωμένου  ωραρίου που προσελήφθησαν πανελλαδικά και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα( από τους 21 οι 17 είναι μειωμένου ωραρίου). Καταλόγιζε ευθύνες στους Δ/ντές των σχολείων και στους εκπαιδευτικούς . Στο τέλος , αφού του έγινε γνωστό πως η ΕΛΜΕ έχει ζητήσει επίσημα τα στοιχεία  από τη ΔΔΕ Κέρκυρας και την  Περιφερειακή Δ/νση με κοινοποίηση στο Τμήμα Α΄ Διορισμών  του Υπουργείου, με όχι και μεγάλη προθυμία, υποσχέθηκε να δει το ζήτημα.

Εμείς δηλώνουμε ότι  συνεχίζουμε να διεκδικούμε την έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ-ΓΕΛ ΓΥΜΝΑΣΙΑ.

Ενημερωτικά, παραμένουν μη εγκεκριμένα τα παρακάτω τμήματα:


1 τμήμα  στο 3ο Γυμνάσιο, 1 τμήμα  στο 4ο Γυμνάσιο,1 τμήμα στο 6ο Γυμνάσιο,1 τμήμα  στο 2ο Λύκειο,1 τμήμα  στο 3ο Λύκειο, 2 τμήματα στο 5ο Λύκειο,3 τμήματα στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Αργυράδων ( 1 στο Γυμνάσιο, 2 στο Λύκειο),1 τμήμα στο Γυμνάσιο Λευκίμμης,1 τμήμα στο Γυμνάσιο Φαιάκων,1 τμήμα στο Γυμνάσιο Παξών,3 τμήματα στα ΕΠΑΛ και πολλά ολιγομελή πληροφορικής /τεχνολογίας, ξενόγλωσσα και επιλογής.