ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απόσυρση του «Κανονισμού» Παλιάς Πόλης από το Δημοτικό ΣυμβούλιοΑπόσυρση του «Κανονισμού» Παλιάς Πόλης από το Δημοτικό Συμβούλιο


Μέχρι χθες (Τρίτη 10/10) τα μεσάνυχτα συζητιόταν το θέμα του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας Παλιάς Πόλης, με μια εντυπωσιακή προσέλευση κατοίκων της παλιάς πόλης & επαγγελματιών. Με πρόταση του Δημάρχου, μετά από έντονη συζήτηση, αποφασίστηκε επίσης η απόσυρση του κανονισμού λειτουργίας της παλιάς πόλης ώστε να μπει σε νέες βάσεις μετά από διαβούλευση με τους φορείς των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των κατοίκων (Αλέκος Μυρίλλας, Σπύρος Κασίμης) και των επαγγελματιών (Αλέκος Λιτσαρδόπουλος, Κώστας Μουζακίτης, Γιώργος Τσερεμής). Εκτός αυτών, ο αντιδήμαρχος Εμπορίου, δέχθηκε και πολλές και επίμονες ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Έγινε μια έντονη συζήτηση και κάποιες φορές "ανάψαν και τα αίματα", ώσπου στο τέλος, κοντά στα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος επενέβη για να εκτονώσει την ένταση: "Συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει να υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας;" για να πάρει ομόφωνα θετική απάντηση απ΄όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε η απόσυρση του θέματος και η δέσμευση του Κώστα Νικολούζου ότι θα ξαναγίνει διαβούλευση και μάλιστα τέθηκε ο ίδιος υπεύθυνος για το διάλογο.


Τι προβλέπει ο κανονισμός Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση:

Ο Κανονισμός αποτελεί το manual της λει­τουργίας της Παλιάς Πόλης, είναι ο τρό­πος της διαχείρισής της, ο τρόπος της εκ­μετάλλευσης των κοινόχρηστων χώρων, η ανάδειξη των ιστορικών κατοικιών, ο τρόπος της προβολής των εμπορευμάτων και πολλά άλλα ενταγμένα σε ένα πλαί­σιο. Στον υπό συζήτηση Κανονισμό έχουν συμπεριληφθεί οι παρατηρήσεις του ΚΑΣ, που μεταξύ των άλλων προβλέπουν την αφαίρεση όλων των στεγάστρων και τεντών που είναι μέχρι τα 2,5 μέτρα ύψος, για να μπορούν να περνάνε τα ασθενο­φόρα, να μειωθεί το μέγεθος των ομπρε­λών και να μην φέρουν διαφημίσεις, να μην τοποθετούνται επιγραφές στα τόξα των στοών, τα περίπτερα να έχουν χρώμα ώχρας, να μην ενσωματώνονται σωλη­νώσεις στην τοιχοποιία των σπιτιών και να υπογειοποιηθούν όλα τα καλώδια είτε του ηλεκτρικού είτε του τηλεφώνου.


ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ: corfutvnews.gr, enimerosi.com